Ekonomi

Güneş enerji santrali 30 yılı kurtaracak

DENİZLİ (İGFA) – Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğünün Çivril ilçesinde hayata geçireceği, kurulu gücü 90 MW gücünde olacak güneş enerji santralinin yapılacağı alanda incelemede bulundu. Başkan Zolan’ın Çivril ilçesinin Tokça Mahallesindeki 1,5 milyon metrekareye kurulacak ve yılda 180 milyon KWh elektrik üretmesi planlanan tesis alanında yaptığı incelemeye Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul ve beraberindekiler eşlik etti. Bir süre projeyi inceleyen Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir DESKİ Genel Müdürlüğünün her yıl çok ciddi miktarda enerji kullandığını belirterek, elektrik giderinin bütçede çok yer tuttuğunu söyledi. Enerji ihtiyacını karşılamak, fazla üretimle de gelir elde etmek için kurulu gücü 90 MW olacak güneş enerji santrali projesine başladıklarını kaydeden Başkan Zolan, Milli Emlak’a ait olan arazi tahsisini de aldıklarını söyledi.

Güneş enerjisinin çevre dostu, yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu işaret eden Başkan Zolan, “Enerji ihtiyacımızı karşılamak, bütçeye yük getiren bedelden kurtulmak, aynı zamanda enerjide dış ticaret açığına neden olan cari açığı bir nebze olsun azaltarak ülke ekonomisine katkı sağlamak için böyle bir yatırım yapmaya karar verdik” dedi. İhale sürecinin tamamlanıp yer tesliminin yapıldığını belirten Başkan Zolan, “İnşallah 8 ay içinde 90 MW gücünde güneş enerji santralimiz kurulmuş olacak. Bu çok büyük bir santral olacak. Denizli ve Ege Bölgesi’ndeki en büyük güneş enerji santrali burada olacak. Faaliyete aldıktan sonra artık Büyükşehir Belediyemiz ve Büyükşehir DESKİ’miz enerji bedeli ödemeyecek” diye konuştu. Büyükşehir DESKİ’nin aylık ortalama 40-50 milyon TL elektrik bedeli olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Bu sürdürülebilir bir şey değil. Güneş enerji santralimizle inşallah 30 yıl boyunca enerji bedeli ödemeyeceğiz. Bu sadece bizim dönemimize değil bizden sonraki yönetimlere de nefes olacak” ifadelerini kullandı.

50 yıl içme suyu, 30 yıl enerji arz güvenliği

Tesisin en az 30 yıl Denizli’ye hizmet vereceğini, sonrasında ise arazinin yeni teknolojilerle yine enerji üretim merkezi olarak kullanılmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Burası Denizli’mizin, Büyükşehir ve DESKİ’mizin enerji merkezi olarak yüzlerce yıl hizmet verecek. Şehrimize böyle bir yatırım kazandırmaktan dolayı çok mutluyum. Denizli’mize çok uzun yıllar hizmet verecek kalıcı bir tesis kazandırıyoruz. Biz günlük işler yapmıyoruz, şehrimizin sorunlarını kökten çözecek büyük yatırımlara imza atıyoruz. Denizli’mizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını Akbaş Barajı’yla nasıl çözdüysek, güneş enerji santralimizle de enerji ihtiyacını en az 30 yıl karşılamış olacağız. Daha sonra bu yatırımın teknolojisi yenilendiğinde ise çok daha uzun yıllar bu alanda şehrimize enerji üretilecek. Bu gerçekten şehrimizin omurgası, şehrimizi ayakta tutacak ve enerji krizlerine engel olacak, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak bir yatırım.”

Enerji ve su arz güvenliği çok önemli

Enerji ve su arz güvenliğinin çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Zolan, “Bunlar hayatın vazgeçilmezi, olmazsa olmazı. Denizli’mize köklü, kalıcı eserler bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz Allah’ım şehrimizin yarınını bugünden daha güzel eylesin. El ele verdiğimiz zaman yapamayacağımız iş, aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Allah’ım bu yatırımı sağ salim, kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin. Denizli’mize, şehrimize, insanlarımıza ve geleceğimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -