Gündem

ABD’deki enflasyon sonrasında sıkılaşma endişeleri yeniden ön planda

Piyasa Gündemi

ABD’de ocak ayı TÜFE rakamı yıllık bazda %7,5 seviyesine yükselerek beklentilerin üzerinde bir artış kaydetti. ABD’de beklentilerin üzerinde gelen ve 40 yıllık zirvesini yenileyen enflasyon sonrasında Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri yeniden artış kaydederken, risk iştahının baskılandığı ve hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydettiği görülüyor. St. Louis Fed Başkanı Bullard, 1 Temmuz’a kadar 100 baz puanlık faiz artışı yapılması gerektiğini söyledi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon sonrasında Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri artış kaydediyor. Bu cephedeki endişelere bağlı olarak küresel hisse piyasalarında satışların ağırlık kazandığı görülüyor. Bu hafta toparlanma çabasının etkili olduğu BIST-100 Endeksi gündeme gelen endişelere bağlı olarak dün günü %0,20 oranında düşüşle 2.038,67 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1,50’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah satıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,51 – 13,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 13,52’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yukarı gitmekte zorlanan ve son günlerde bahsettiğimiz 2.050 – 2.065 aralığındaki direnç bölgesini aşamayan BIST 100 endeksi, ABD’de açıklanan ve beklentileri aşan enflasyon rakamları ile birlikte satışa geçti. Borsa İstanbul kapandıktan sonra ABD endekslerinde sertleşen satışlar bu sabah genele yayılmış durumda. Endekste bugün kısa vadede 22 ve 50 günlük ortalamaların bulunduğu 2.006 – 1.993 aralığı ilk önemli destek bölgesi olacaktır. Bu ortalamaların altına sarkılması satışların sertleşmesine ve ilk etapta son yükselen trendin bulunduğu 1.930 civarına kadar olacak bir geri çekilmeye neden olabilir.  Yukarıda ise dünkü kapanış seviyesi olası gün içi yükselişlerde ilk direnç seviyesi olarak takip edilebilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -