Gündem

Asya borsalarında toparlanma devam etti

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
13:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık)   2,60%
13:00 EUR Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca) 4,40% 5,00%
15:00   OPEC+ Toplantısı    
16:15 USD ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği (Oca) 207K 807K
18:30 USD Ham Petrol Stokları 1,525M 2,377M
18:30 USD Benzin Stokları 1,645M 1,297M

 

“GERİDE KALANLAR”

“Asya borsalarında toparlanma devam etti”

Asya borsaları ABD’de şirket kazançlarının desteklediği yükselişi takip ederek kayıplarını toparlamayı sürdürdü. Fed yetkililerinin daha ılımlı, ölçülü bir sıkılaşma politikasını tercih ettikleri yönündeki açıklamaları da piyasaları pozitif etkilemiş görünüyor.

Japonya’da Nikkei endeksi 1,5% üzerinde yükseliş gerçekleştirirken, Hong Kong’ta endeks 1% üzerinde pozitif seyretti. ABD vadelilerinde Dow yatay seyrederken, S&P ve Nasdaq yükseliş eğilimiyle pozitif bölgeye ulaştı. Nasdaq 1% civarında yükseliş gösterdi.

“Fed yetkililerinin açıklamaları sürüyor

Atlanta Fed Başkanı Bostic, enflasyonun kontrolden çıkmaması için yakın zamanda faiz artırılması gerektiğine yönelik açıklamalarda bulundu. Mart ayı beklentiler yoğunlaşmışken yapılan açıklamanın kritik olduğunu söylemek zor.

Philadelphia Fed Başkanı Harker, bu yıl 4 faiz artırımına yönelik inancını dile getirdi. Harker ayrıca tedarik zincirine ilişkin sorunların pandemideki ivme kaybıyla birlikte azalması halinde, enflasyonun daha hızlı artabileceğini, bu nedenle Fed’in daha agresif bir yaklaşım sergilemesi gerekebileceğini belirtti.

 “Alphabet bilançosu ABD endekslerini destekledi”

Alphabet (Google) 2021’in son çeyreğinde hisse başına 30,69 Dolar kar elde etti. Beklenti bunun 27,17 Dolar olacağı yönündeydi. Şirketin ilgili dönemde gelirleri ise 75,3 milyar Dolar ile beklentinin üzerinde gerçekleşti. Ayrıca yapılan açıklamada, hissede 1’e 20 bölünmeye gidileceği açıklandı. Artan hisse fiyatı nedeniyle alınan bu karar ile daha fazla yatırımcıya ulaşılması amaçlanıyor.

“ÖNE ÇIKANLAR”

“OPEC+ politikasında değişim beklenmiyor”

Bugün TSİ 15:00’da OPEC Teknik Komitesinin toplanması bekleniyor. Saat 16:00’da ise OPEC+ bakanlar toplantısının gerçekleşmesi planlanıyor. OPEC+’nın üretimi kademeli şekilde artma (günlük 400 bin varil) politikasını sürdürmesi bekleniyor. Öte yandan Örgüt’ün son aylarda kotayı artırma kararına rağmen bunu uygulamada tam olarak gerçekleştirememesi petrol fiyatlarını yukarı çeken faktörlerden biri oldu.

“ADP’nin açıklayacağı istihdam verisi takip edilecek”

TSİ 16:15’te ADP’nin açıklayacağı özel sektör istihdam verisi takip edilecek. Aralık ayı için açıklanan 807 bin istihdam artışı ardından bunun ivme kaybetmesi bekleniyor. Beklenti istihdamın 207 bin civarında artacağı yönünde. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisiyle doğrudan bir korelasyon bulunmasa da, öncü olarak görülen verilerden biri durumunda.

“Enflasyon Gölgesinde Yurtiçi Varlık Beklentileri”

Yeni bir aya başlarken makro-ekonomik gelişmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceği bir hafta izleyebiliriz. Yurtiçi tarafta Enflasyon ana odak noktamız iken global tarafta Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) gibi Fed sonrasında en etkili merkez bankalarının kararları, başkanlarının (Lagarde ve Bailey) konuşmaları ile ABD Tarım Dışı İstihdam verileri sonuçlarına ulaşacağız.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -