Sponsorlu Bağlantılar

ATH Nedir?

ATH Nedir?

Eğer kripto para piyasasına bir kere adım attıysanız sıkça duymuş olabileceğiniz bir terim olan ATH nedir aslında ingilizceden “All Time High” olarak yani türkçeye çevirmemiz gerekirse “tüm zamanların en yükseği” olarak çevrilebilmektedir.

Duruma bağlı olarak insanlar ATH’yi farklı şekillerde kullanırlar. Haber ve ticaret web sitelerindeki yazarlar, çeşitli varlıkların geçmiş değerlerini tartışmak için ATH’yi kullanır. Ayrıca, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan bir madeni para veya hisse senedinden de bahsedebilirler. Öte yandan ATH, kripto para forumlarında ve sosyal medya sitelerinde bir paranın tüm zamanların en yüksek fiyatına ne zaman ulaşacağını tahmin etmek için kullanılır. Belirli bir para biriminin “yeni ATH”ye ulaşmanın eşiğinde olduğunu belirten gönderilerle sık sık karşılaşabilirsiniz.

Bir paranın ATH’si, öncelikle kripto para birimi meraklıları için bir hedeftir çünkü fiyatın mevcut ATH’sinin üzerine çıkacağına dair bir garanti yoktur. Bir varlığın yörüngesi, önceki ATH’sini geçtiğinde olumlu olarak belirtilir.

Bir Sonraki Boğa Döneminde ATH

Yazımızın bu bölümünün olası tartışmalara yol açmaması adına baştan uyaralım, bu ya da herhangi başka bir makalemizde amacımız kesinlikle yatırım tavsiyeleri vermek veya sizi spekülasyonlara maruz bırakmak değildir. Bununla beraber yazımızın bu bölümünü bir yönlendiriciden ziyade kendi bilgi birikiminize katabileceğiniz binlerce farklı perspektiften yalnızca biri olarak görmeniz size verebileceğimiz en iyi tavsiyedir.

Gel gelelim başlığımızın ana konusuna mevcut konjonktürde elimizin altında binlerce seçeneğin bulunduğu bu zaman diliminde sizlere “şu coin ATH tazeleyecek”, “bu coin’in projesi çok iyi kesin yükselir” gibi mahalle ağzı tavsiyelerden kesinlikle uzak durmanız, kaybetmediğiniz her kuruşun da bir noktada kâr sayılabileceği gerçeğini unutmayın.

Yatırımcı dostlarımızın dikkat etmesini istediğimiz en büyük tavsiye, yatırım yapmayı düşündüğünüz projelerin;

  • White Paper’larına
  • Yazılımcı ekibine
  • Kurucularının Twitter hesaplarına ve
  • Projenin web sitesini detaylıca incelemeniz,

Olası kayıp senaryolarının önüne geçmenizi sağlama konusunda sizlere oldukça yardımcı olacaktır.

Bir sonraki boğa için acele etmekten ziyade az önce de bahsettiğimiz gibi elinizdeki seçeneklerin arka planlarına yoğunlaşabilir, güvenilir kaynaklardan(kriptopod.com gibi) bu arka planları sorgulayabilir ve bir sonraki boğa dönemine daha hazırlıklı bir şekilde tutunabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -