Gündem

Kayseri Büyükşehir’den ay çekirdeği kurutma sahası

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’de önemli bir yere sahip olan ay çekirdek üretiminde, 24 bin ton ile ülke üretiminin yüzde 16’sını karşılayarak Türkiye’de ilk sırada yer alan Kayseri için hizmetlerini sürdüren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında şehrin ihtiyacı olan farklı 5 noktasına beton ay çekirdeği kurutma sahası kazandırdı.

ÇİFTÇİLERİN TALEBİ KARŞILANDI, SORUNU GİDERİLDİ

Kayseri’yi sanayi ve ticaret şehri olmasının yanında bir tarım kenti de yapmayı amaç edinen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın, bu hedefleri doğrultusunda sık sık çiftçi ve besicilerin görüş ve önerilerine başvuran Büyükşehir Belediyesi, söz konusu kapsamda çiftçilerinin yoğun talebi olan ürün kurutma alanlarını inşa ederek, sorunu çözüme kavuşturdu.

2023 YILINDA 10 BİN, 2023’E KADAR İSE 15 BİN METREKARE KURUTMA ALANI

Büyükşehir Belediyesi tarafından ay çekirdeği ile kayısı üretiminin yoğun olduğu ilçelerde, yöre çiftçilerine katkı sağlamak amacıyla 2023 yılına kadar 15 bin metrekare beton kurutma alanı inşa edilirken, 2023 yılında ise bu miktar 10 bin metrekare olarak gerçekleşti. Yapılan alanda çiftçiler, ay çekirdeği başta olmak üzere, kabak çekirdeği, kayısı gibi diğer ürünlerini de kurutabiliyor.

PROJE MALİYETİ 3 MİLYON TL

2023 yılında inşa edilen ve toplam 3 milyon TL’lik 10 bin metrekare alana sahip beton kurutma alanları yer ve dağılımları ise şu şekilde gerçekleşti: “İncesu – Örenşehir 2 bin metrekare, Kocasinan – Dadağı 2 bin metrekare, Kocasinan – Mahzemin 2 bin metrekare, Kocasinan – Yemliha 2 bin metrekare ve Yeşilhisar– Merkez 2 bin metrekare.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -