Gündem

Kahraman iftaiyeye Büyükkılıç’tan karşılama

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Türkiye’nin dayanışma ve seferberlik içerisinde deprem bölgesindeki mücadelesi tüm hızıyla sürerken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı kahraman itfaiye erleri de bölgede bulunan tüm birimlerle iş birliği halinde canları kurtarmak için ilk günden bu yana üstün çaba sarf etti. Deprem bölgelerinde yapı enkazlarında arama, kurtarmaların yanı sıra Hatay İskenderun Limanı’nda çıkan yangın söndürme çalışmalarında önemli rol üstlenen Kayseri Büyükşehir itfaiyesi ekipleri, kente döndü.

KAYSERİ İTFAİYESİ, 37 VATANDAŞI SAĞ KURTARDI

13 araç, 71 personel ile arama kurtarma çalışmalarında 37 vatandaşı canlı kurtaran ve görevlerini başarıyla tamamlayarak şehre dönen kahraman itfaiye erlerine Büyükşehir Belediyesi önünde karşılama töreni düzenlendi.

Karşılama törenine Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Bayar Özsoy, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan ve itfaiye erleri katıldı.

Siren sesleri eşliğinde Büyükşehir Belediyesi önüne gelen itfaiye ekiplerini karşılayan Büyükkılıç, tek tek itfaiye erleri ile tokalaşarak, ‘hoş geldiniz’ dedi.

“KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİBİ VE KURTARMA EKİBİ OLARAK GÖNÜLLERDE YER ETTİNİZ”

Burada açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Kurtarma Ekibi olarak depremin olduğu ilk saatlerinden bu yana deprem bölgesinde kurtarma çalışmaları yaptıklarını ifade edip, ‘Verilen görevleri adeta kusursuz yaptınız’ diyerek, şöyle konuştu:

“Talimatlarımızla yollara düşüp Kahramanmaraş’ımıza arama kurtarma ekibi ve ekipmanlarıyla ulaşmaya çalışan ve gerçekten Kahramanmaraş’ımıza ilk ulaşan bir ekip olarak gönüllerde yer edinip, daha görev yerinize varmadan olayların cereyan ettiği deprem bölgesinde yaralılarımızı kurtarma anlayışı içerisinde fedakârca yapmış olduğuNuz çalışmalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, alnınızdan öpüyorum. Hakikaten Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve kurtarma ekibi olarak gönüllerde yer ettiniz. Verilen görevleri adeta kusursuz yaptınız. Tabi toplamda 37 kardeşimizi canlı olarak kurtardınız. Orada tabloyu da biliyoruz. Kış şartlarında, olumsuz koşullarda fedakârlığın zirvesinde hizmet verdiniz. Orada yine verilen görev doğrultusunda İskenderun’a gitmek suretiyle oluşan yangını söndürme yönünde fedakârca gayretler gösterdiniz.”

BÜYÜKKILIÇ, “TÜM İMKÂNLAR SEFERBER İLAN EDİLDİ”

Ekibe Kayserililer adına minnet duyup, teşekkür ettiğini, sahada sürekli çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bakanlarımızdan, oradaki yetkililerimizden övgüler aldınız takdir topladınız. Biz Kayseri halkı adına, Kayserili hemşehrilerimiz adına minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Her birinizin adeta başkanınızdan öte bir ağabeyiniz, bir mesai arkadaşınız olarak alnınızdan öpüyorum. Tabi tablo çok ağır. Olan bitenleri hep gözlemliyoruz. Bizlerde sahada sürekli çalışmaya gayret gösterdik. Sizlerle birlikte olduk. Diğer çalışma ekiplerimizle birlikte olduk. Valimizin orada görev almasıyla birlikte, genel sekreter yardımcımız ve ekipleri ile birlikte orada görevlendirme suretiyle hemen yanında bu çalışmalarla adeta bizim elimiz kolumuz oldunuz ve sürekli irtibat sağladık. Fedakârca, Kayseri oluk oluk oraya aktı. İmkânlar seferber edildi” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, depremin yaralarının sarılması konusunda gereken neyse yapılması yönünde irade göstereceklerini vurgulayarak, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu milletin kendisi Kahramanmaraş’ımızın da diğer vilayetlerimizin de yaralarının sarılması konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapma yönünde irade göstereceğimizi bir kez daha paylaşıyorum” dedi.

Kayseri’de 40 bin civarında depremzedenin misafir edildiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Şu anda Kayserimize gelen 40 bin civarında misafirimiz var. 11 ilden gelen canlarımız var. Onları da en güzel şekliyle, bağrımızı açarak kurum ve kuruluşlarımızla şehrimizde misafir ediyoruz. 4 binin üzerinde ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yavrularımızın okullara yerleştirilmesi ve onların ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde Kayserimizin fedakâr insanlarının yaptığı çalışmaları paylaştık. Sadece deprem bölesinde değil, hayırseverliğiyle, yardımseverliğiyle bu milletin şanına yakışır oralara koşmak, buralarda yaralarını sarmak, her yerde yanlarında olmak bizim olmazsa olmazımız olarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, Kayseri’de hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, “Şehrimizde de vatandaşlarımızın 12 bin 500 civarında incelemesini isteği konu var. Bu konuyla ilgili Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğümüzle dayanışma içerisinde yapılarla ilgili hasar tespiti konusunda çalışmalar yapılıyor. İnşallah bir mağduriyet oluşturmadan Kayseri’de bu süreci aşacağımıza inanıyoruz. Yıkılması gereken yapılarla ilgili yine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü belediye iş birliği ile çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Birlik, beraberlik mesajı veren Başkan Büyükkılıç, Kayseri basınına sağduyulu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“KAHRAMANLARIMIZIN ALNINDAN AYRI AYRI ÖPÜYORUM”

Yarın Sarız’a, daha sonra da meclis üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş’a gideceklerini hatırlatan Büyükkılıç, “Biz biriz, beraberiz, hep beraber inşallah bu süreci aşacağımızı paylaşıyorum. Kahramanlarımızın alnından ayrı ayrı öpüyorum. İlk andan itibaren canlarını ortaya koyarak gerekli fedakârlığı yapan kardeşlerimize teşekkür ediyor, minnet duyuyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, bir gazetecinin çok duygusal göründüğünü söylemesi üzerine, “Duygusal olmamak için taş olmak lazım, yakışan, insani olarak üzerimize düşeni yapmak” diye duygu dolu cevap verdi.

Büyükkılıç, Zabıta Daire Başkanlığı’nda görevli 25 zabıta personelinin de Hatay’da görev için gittiğini belirterek, tüm ekibe teşekkür etti.

Karşılama töreninde bir seremoni hazırlayan ve daire çizen itfaiye erleri, Başkan Büyükkılıç’ı da aralarına alarak, hep bir ağızdan Kayseri İtfaiye Marşı’nı okudular.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -