Gündem

Balkan kadınlarından Ziynet Sertel anısına iftar

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Balkan Kadınları  Derneği’nin düzenlediği iftar etkinliğinde Balkan göçmeni vatandaşlarla buluştu. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İzmirli Gazeteci Yazar Ziynet Sertel anısına hazırlanan yemek Çamdibi’nde Sertel’in adının verildiği parkta gerçekleşti.

Etkinliğe, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko ve Gazeteci Yazar Ziynet Sertel’in eşi Atilla Sertel ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İzmir Balkan Kadınları  Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serap Çalışkan’ın ev sahipliğinde hazırlanan iftarda konuşma yapan Başkan İduğ, iftar yemeğinin, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Gazeteci Yazar Ziynet Sertel Parkı’nda düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan İduğ, “Burayı açtığımız gün hem üzgündük, hem de Ziynet Sertel’in doğduğu ve büyüdüğü bu yerde adını yaşatacağımız için mutluyduk. Bu gece burada yaşanan birlik ve beraberliğin her yıl yaşanmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Göçmenler Türkiye’nin aydınlık yüzü

Dernek Başkanı Serap Çalışkan’ın kendisinden park için Atatürk büstü ve Türk Bayrağı isteğini de hemen yerine getireceklerini belirten İduğ,  “Burada derneğimizin sofrasında bir arada olduk, oruçlarımızı açtık. Bu gecede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben de Girit Hanya’dan gelen göçmen bir ailenin evladıyım. Bornova’nın 3’te 1’ini göçmen aileler oluşturuyor. Onlar çalışkanlıklarıyla öne çıkan Türkiye’nin aydınlık yüzleridir” dedi. 

Sertel’den teşekkür

Mayıs 2021’de eşinin vefat hatırlatan Milletvekili Atilla Sertel, “Aramızdan ayrılalı bir yıl olmak üzere. Eşim Çamdibi’nde doğup büyümüş ve bura hayata veda eden bir insandı. Kendisi unutmayan ve onu anmak için bu iftarı düzenleyen İzmir Balkan Kadınları Derneği’ne ve burada bizleri yalnız bırakmaya herkese müteşekkirim. Ayrıca eşimim adını bu parka vererk yaştan Başkanımız Mustafa İduğ”a da çok teşekkür ederim” diyerek duygularını dile getirdi. 

Ziynet  Sertel’i anıyoruz

Ziynet  Sertel’i iftar yemeğinde anmaktan mutlu olduklarını dile getiren Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Burada sizlerle soframızı, ekmeğimizi ve tuzumuzu paylaşmak için bizi bir araya getiren derneğimize ve bu iftarda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. 

İzmir Milletvekili Kani Beko ise Üsküp’te doğumlu olduğunu ifade ederek, “Türkiye’ye 8 yaşında gelmiş bir göçmen çocuğuyum. Burada sizlerle birlikte olmaktan, hep birlikte aynı sofrayı paylaşmaktan  gurur duyuyorum. Ayrıca burada anısına iftar düzenlenen ve yol arkadaşım Atilla Sertel’in eşi olan Gazeteci Ziynet Sertel’i de rahmetle anıyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -