Gündem

BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Dolmabahçe’deki Rusya – Ukrayna müzakeresinin yankıları piyasalarda sürmeye devam ediyor. Hafta başında gerçekleşen toplantıdan ılımlı açıklamalar yapılarak ateşkes algısının oluşması, piyasalardaki risk iştahını artırmaya devam ediyor. Son olacak Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, iki hafta sonra Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının görüşeceğini bildirdi. Bu görüşmeden çıkacak sonuca bağlı olarak Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüşecek.

BİST100 endeksi de pozitif havadan dün de etkilenmeye devam etti. Ulaştırma sektörü payları ön plana çıkarken endeks 2.200’ün üstünde günü tamamladı. 2.100 seviyesinin üstünde kalındıkça pozitif görüşümüzü koruyoruz. Bugün yurt içinde İmalat PMI verisi piyasaların yurt içinde takip edilecekken, , Pazartesi günü açıklanacak TÜFE verisi piyasaların odağında olacak.

Yabancılar geçtiğimiz hafta 17 milyon dolarlık hisse alırken , 105 milyon dolarlık DİBS sattı. TCMB tarafından açıklanan veriler kapsamında, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 1,4 milyon dolar artarak 217,6 milyar dolara yükseldi. Döviz mevduatı pariteden arındırılmış olarak gerçek kişilerde 392 milyon dolar azalırken, tüzellerde 1,5 milyar dolar arttı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -