Gündem

BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalardaki stagflasyon endişeleri, Çin’de coronavirüs vaka sayılarındaki artış, Rusya – Ukrayna gerginliğinin tırmanarak devam etmesi, Rusya’nın Polonya ve Bulgaristan’a ruble cinsi ödeme yapmadıklarından dolayı gaz tedarikini  kesmesi ve Fed’in sıkılaştırma adımlarını daha da artıracağı algısı ile küresel piyasalarda risk iştahı zayıf olarak kalmaya devam ediyor. BİST100 endeksinde de Bayram Tatili öncesinde yön arayışı sürüyor. Bu hafta içerisinde küreselden zaman zaman pozitif ayrışan BİST100 endeksi, geçtiğimiz işlem gününe alıcılı başlasa da hisse bazlı kar realizasyonları ile satıcılı tamamladı.

II. Enflasyon Raporu, TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti. TCMB, 2022 yılı yıl sonu enflasyon beklenişini %23,20’den %42,80’e gıda enflasyonunu ise %24,20’den %49,00’a yükseltti. Sunumda konuşan Kavcıoğlu liralaşma stratejisinin Merkez Bankası’nın politika gözden geçirme sürecinin asli unsuru olduğunu kaydetti. Çok yakın bir dönemde fonlama yapısında Türk lirası cinsinden kıymetlerin teminat olarak kullanımını ve talebini artırıcı ek adımları devreye alacaklarını belirtti.
ABD’de öncü büyüme verileri daralmaya işaret etti. ABD ekonomisi devam eden tedarik zinciri sıkıntıları, yüksek enflasyon ve Rusya-Ukrayna savaşı nedenleriyle %1,4 daraldı. Ayrıca ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları yayımlandı. ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilere paralel olarak 180.000’e indi.
Bugün yurt içi piyasalarda İmalat PMI verileri açıklanacak. Son açıklanan İmalat PMI verileri eşik değer olan 50,00’nin altında açıklanmıştı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -