Gündem

BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Fed’in sıkılaştırma adımlarını artıracağı algısı sonrasında enflasyonun daha büyük sorun olarak ön plana çıkması beklentileri ile küresel piyasalarda stagflasyon endişeleri sürüyor. Dolar endeksinin 20 yıl sonra 104 seviyesinin üstüne çıkması ile gelişmekte olan ülkelerin para birimleri baskılanıyor.

BİST100 endeksi ise geçtiğimiz işlem günü küresel piyasalardan pozitif ayrıştı. Metal ana sanayi sektörü payları önderliğinde günü 2.465 seviyesinden kapatan endekste en çok puansal katkı yapan paylar EREGL ve KRDMD oldu.

Geçtiğimiz hafta Fed’in 50 baz puanlık faiz artırımı ardından, sonraki iki toplantıda da 50 baz puan artırımın masada olduğunu açıklaması ve 1 Haziran’dan itibaren bilanço küçültmeye başlanacağının belirtilmesi ile daha agresif politikalar olabileceği algısı sonrasında dolar, risk iştahındaki gerileme ile birlikte küresel piyasalarda değer kazanmaya devam ediyor.
Fed’in 200 yılından bu yana en agresif faiz artışını gerçekleştirmesi, enflasyon kaynaklı gelişmelerden kaynaklı olarak sıkılaşmalara devam edileceği beklentileri ile Dolar Endeksi 104 seviyesinin üstüne çıkarak 20 yıl sonraki en yüksek seviyesine geldi. 
Doların küreselde değer kazanması ile birlikte Dolar / TL tarafı 15,00 seviyesinin üstüne çıktı. Uzun süre yatay bantta hareket eden kurda, ABD tarafından bu hafta açıklanacak enflasyon verisi yakından takip edilecek.
Teknik olarak Dolar / TL tarafında 15,25  – 15,40 direnç, 14,76 – 14,35 destek olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -