Gündem

BİST100 endeksi

Küresel piyasalar Noel haftasında düşük hacimli ve karışık seyirde hareket ediyor. Yılın son günlerinde dünyada artan coronavirüs vaka sayıları risk iştahını düşürüyor.

BİST100 endeksi ise geçtiğimiz işlem gününe yatay seyirde başlangıç yaptı. Borsa İstanbul tarafından son 1 haftadır getirilen uptick rule kuralı dün de getirildi. BDDK’nın Dijital Bankacılık mevzuatının kabul görmesi ve kurdaki artışla birlikte satışları dövize endeksli sanayi şirketlerindeki alımların hızlanması sonrası endeks 1.900’ü test etti. BİST100 endeksi günü 1.895 seviyesinden pozitif tamamladı.

TCMB 2022 yılına ilişkin Para ve Kur Politikası metnini yayımladı. Metinde orta vadeli enflasyon hedefi %5 düzeyinde korunurken, finansal istikrar vurgusu da yapıldı. Metinde TCMB’nin gerçekleştirdiği swap miktarının kademeli olarak azaltacağı belirtildi. Diğer ülke merkez bankaları ile 2022’de swap anlaşmaları imzalanmasına yönelik görüşmelere de devam edeceği ifade edildi.

Dolar / TL tarafında ise yüksek volatilite sürüyor. 20 Aralık’ta 18,36’yı gören kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’yi Özendirme Paketini açıklaması ile 10,50’li seviyelere kadar geri çekilmişti. Geçtiğimiz güne 11,80’li seviyelerden başlayan Dolar / TL 12,50 seviyesinin üzerinde günü tamamladı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -