Gündem

Bornova’ya yeni arıcılar yetişiyor

Bornova Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla düzenlediği arıcılık eğitimlerinin üçüncüsünü tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen kurslara katılan Bornovalılar, düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyona katılan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’nın yeni arıcılarına temel arıcılık malzemeleri de hediye etti. 

Bornova Belediyesi’nin arıcılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlediği Arıcılık kursu bu yıl 120 kursiyer katıldı. Alanlarında uzman ziraat mühendisleri tarafından eğitimler 13 hafta sürdü. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler belediyenin Kayadibi Mahallesi’nde bulunan arılığında pratik eğitim aldı. 

Arıcılığa destek

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’ya yeni arıcılar kazandırmaya devam edeceklerini belirterek, “Düzenlediğimiz eğitimlerden bugüne kadar 310 kişi yararlandı. Bu gün de 120 kişi daha mezun oluyor. İsteyen vatandaşlarımız arıcılık çalışmalarına belediyemize ait 30 dönümlük arılığımızda devam edebilecek. Ayrıca bu işi yapacak olan kursiyerlerimize danışmalık ve ilaç desteğimiz de sürecek” dedi. 


Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -