Gündem

6 mürettebatlı batan gemiden 1 cansız beden çıktı!

BURSA (İGFA) – İmralı Adası’nın güneybatısında, Bursa Karacabey ilçesinin kuzeyi 4 mil açığında 69 metre uzunluğundaki “Batuhan A” adlı kargo gemisi 15 Şubat Perşembe sabahı saat 6.32’de 6 Türk mürettebatı ile birlikte batmıştı. Deniz Kuvvetleri, sonar cihazı ile gemiyi 51 metre derinlikte tespit ederken, kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede gemide görevli bir personelin naaşı su yüzeyine çıkartıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, TCG AKIN’da görevli dalgıçlar tarafından iki dalış yapılarak kargo gemisinde görevli aşçı olarak çalışan kadın bir personelin naaşının su yüzeyine çıkartıldığını ve cesedin Sahil Güvenlik birimlerine teslim edildiğini duyurdu.

Deniz Kuvvetleri tarafından 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlenen cesedin Karacabey Kurşunlu Limanı’na getirildikten sonra Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildiği kaydedildi. Kılınç’ın cenazesinin defnedilmek üzere Adana’nın Karataş ilçesine götürüleceği öğrenildi.

Öte yandan cesedin bulunduğu bölümün alt katında dalgıçlar tarafından tarama çalışmalarının yanı sıra 700’den fazla kişinin katılımıyla arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, mürettebatın aileleri ile bir araya gelerek, yürütülen çalışmalar hakkında aileleri bilgilendirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -