Gündem

Büyükşehir ile TÜBİTAK, işbirliği için bir araya geldi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin Sürdürülebilir Geleceğimize Katkıları kapsamında TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve ekibini ağırladı.

Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Bayar Özsoy, Serdar Öztürk, Ali Hasdal ile KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ve daire başkanları katıldı.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Özsoy, Doç. Dr. Nesimi Özkurt, Doç. Dr. Özgen Ercan, Dr. Özgür Duygulu ve Dr. Serkan Burhan özellikle sürdürülebilir geleceğimiz açısından belediyeler ile yapılan işbirliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ne gibi katkılar sunulacağının yanı sıra, enerji, atık üretimi ve çevre alanındaki projelerin teknik, detaylı sunumunu yaptılar.

Bilim ve toplum faaliyetlerini çok önemsediklerini vurgulayan TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Kayseri’de Bilim Merkezi ve DENEYAP Atölyesi’nin olduğunu, Kayseri’yi hem bilim merkezi hem de DENEYAP atölyesinin başarılı şekilde devam ettiğini, Kayseri’nin bu atölyelere sahip sayılı illerden bir tanesi olduğunu söyledi.

TÜBİTAK katılımcıları, belediyelerin halka hizmetinin yanı sıra su ve çevre alanları ile ilgili geliştirdikleri ürünler ile yaptıkları çalışmalara değindiler. Su havzaları, çamur atığından enerji üretimi, yenilenebilir enerji teknolojileri ile gürültü bariyer sistemi gibi konular ile ilgili de sunum yapıldı.

Prof. Yozgatlıgil ile beraberindeki heyet, kentte biyogaz, enerji ve atık konusunda yapılan projelerin de masaya yatırıldığı toplantıda, Başkan Büyükkılıç ve ekibinin sorularına da cevap verdiler.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -