Gündem

CHP’den sürücüleri rahatlatacak öneri

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, araç muayene sürelerinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması ve muayene ücretlerinin düşürülmesini talep ederek, “Muayene ücretleri sürücülerin en sık şikayet ettikleri konuların başında geliyor. Bu rakamların düşürülmesi gerekiyor. Ayrıca 10 yaşına kadar olan arabalardaki muayene süreleri de 2 yıldan 3 yıla çıkarılmalı ve vatandaşlarımız hem maddi hem de manevi olarak rahatlamalıdır” çağrısında bulundu. 

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında çıkarılan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmeliğe göre otomobillerin ilk muayeden sonra 2 yılda bir olan muayene süresinin 3 yıla çıkarılması gerektiğini ortaya koyarak, “Uzmanlar gelişen teknolojiyle 10 yaşına kadar araçların 2 yerine 3 yılda bir muayene olmasının bir sakıncası olmadığını ifade ediyor. Muayene ücretlerinin fazlalığı da vatandaşlarımızın belini büküyor. Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu göreve çağırıyorum. Traktörler için uygulanan 3 yılda bir muayene şartının araçlar için de genişletilmesi mümkündür. Muayene ücretleri de çok yüksektir ve bunların da düşürülmesi gerekmektedir” dedi. 

2022 ile birlikte akaryakıttan, köprülere, yollardan cezalara, vergilere her şey ateş pahası

Akaryakıta gelen indirimi yansıtmayan aksine dolar düşerken akaryakıta zam yapan iktidar yüzünden araç sahiplerinin her geçen gün daha da zorlandığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Dolar artarken akaryakıt fiyatlarına yansıyan zamlar, dolar düşerken indirim olarak yansımadı. Dolar aynı seyrederken motorine ve benzine 1,29’ar lira zam yapıldı. Köprülere, otoyollara, vergi ve cezalara gelen zamlar da cabası. Yurttaş yine çok pahalı şekilde deposunu doldurmaya devam ediyor. Bari muayene süreleri artırılsın, ücretleri düşürülsün de sürücüler biraz nefes alabilsinler” diye konuştu.  

Konuyu Meclis Gündemine de taşıyan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, “Bakanlığınızca vatandaşın en çok şikayet ettiği konuların başında olan muayene ücretlerinin düşürülmesi konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır?

Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmeliğin 14’üncü maddesinde yer alan hususi ve resmi otomobiller ile iki veya üç tekerlekli araçların muayene sürelerinin aynı lastik tekerlekli traktörlerde olduğu gibi 3 yılda bire uzatılması düşünmekte midir? Gelişen teknoloji nedeniyle, muayene yapma zorunluluğunun 10 yaşına kadarki araçlarda 3 yılda bire çıkarılması için bir çalışma yapılmakta mıdır?” sorularını yöneltti.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -