Gündem

Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Kara Murat başta olmak üzere sayısız filme imza atan Cüneyt Arkın hayatını kaybetti.

Türk sinemasının efsane ismi, birçok unutulmaz filme imza atan Yeşilçam’ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 85 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyayı Kurtaran Adam, Köroğlu, Battal Gazi Destanı, Kara Murat filmleriyle hafızalara kazınan Yeşilçam`ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın, evinde rahatsızlanarak gece saatlerinde Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastaneye getirildi.

Usta sanatçının hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçısı Arkın 1937 yılında doğdu. Kimliğinde Fahrettin Cüreklibatur yazıyordu.

Arkın, Eskişehir’in bir köyünde doğdu, yokluk içinde büyüdü. Çok çalışkandı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Doktor oldu.

1963 yılında “Artist” dergisinin düzenlediği sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963’te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü’nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu.

Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963’te Halit Refiğ’in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi. İlk eşi Güler Morcan ile şöhretin ilk basamaklarındayken evlendi ve 1 yıl sonra kızı dünyaya geldi. 1968 yılına gelindiğinde ise Fahrettin Cüreklibatır’ı ismini geride bırakıp Cüneyt Arkın adını aldı.

Cüneyt Arkın ilk eşinden boşandığı yıl ikinci eşi Betül Işıl ile 1969 senesinde evlendi. Cüneyt Arkın’ın bu evlilikten Kaan ve Murat ismini verdiği 2 oğlu oldu. Cüneyt Arkın yıllarca ‘çocukları’ sorulduğunda hep onları var saydı. Kızı Filiz’i ise hiç hayatına dahil etmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -