Gündem

DHL Express, Türkiye’de ilk kez Bahreyn-İstanbul uçuşlarını başlattı

DHL Express Türkiye’nin başlattığı, haftanın 6 günü Bahreyn-İstanbul arası karşılıklı uçuşlarla Orta Doğu, Uzak Doğu ve Sahra Altı Afrika ülkelerine hizmet süresi 1 gün kısalıyor. 

Türkiye’de hızlı hava taşımacılığının kurucusu DHL Express Türkiye, hava kargo kapasitesini artırmaya yönelik büyük yatırımlarına devam ediyor. 7 Şubat 2022 tarihi itibariyle Bahreyn-İstanbul arasında karşılıklı uçuşları başlatan DHL Express Türkiye; Orta Doğu, Uzak Doğu ve Sahra Altı Afrika ülkelerine transit süresini kısaltıyor. Haftada 6 sefer yapacak olan uçak, ithalat ve ihracat gönderilerini taşıyacak. Bu uçak ile 4.5 tonluk kapasite artışı sağlanacak.

Bu hızı sunan ilk ve tek hizmet sağlayıcı

Bahreyn-İstanbul uçuşları sayesinde transit süresini 1 gün kısaltan DHL Express, ülkemizde bu hızı sunan ilk ve tek ekspres hizmet sağlayıcı durumunda. Özellikle Çin ile Türkihye arasındaki ticaret akışı açısından büyük önem taşıyan bu hizmet; DHL Express’in gelecekte İstanbul’un ticaret merkezi olması konusundaki çalışmalarına destek olacak. 

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bahreyn-İstanbul arası uçuşlarımız, DHL Express olarak Orta Doğu’daki hizmetlerimize pozitif katkı sağlayacak. Bölgeye ilk direkt uçuş olması bakımından bunu önemli bir gelişme olarak görüyorum. Türkiye, Orta Doğu gibi büyük bir pazarla hem mesafe hem de ticaret geçmişi açısından iyi bir noktada ve bunu daha da ileriye taşıyacağız. Bu yeni uçuşla; her yıl milyarlarca dolarlık ticaretin gerçekleştiği Çin ve Türkiye pazarları arasındaki bağlantı güçlenecek. İstanbul’un birçok kıta için küresel ticaretin kesişim noktası olma özelliği desteklenecek. DHL Express Türkiye olarak ithalat ve ihracat gönderilerini hızlı ve güvenli şekilde taşımayı, ihtiyaca uygun lojistik çözümler geliştirmeyi ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz.” 

DHL Express Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Volkan Demiroğlu ise, “Bahreyn-İstanbul arası uçuşların ilk fazını 7 Şubat itibariyle başlattık. Süreç toplam 3 fazda tamamlanacak. Bu uçuşun önemli bir avantajı; İstanbul Havalimanı’ndan transit süremizin en az bir gün kısalacak olması. Bu süre, kalkış yapılan havalimanına göre değişiyor elbette. Haftada 6 sefer yapacak olan uçağımız, 4.5 tonluk kapasite artışı sağlayacak” diye konuştu. 

Türkiye’nin lider lojistik şirketi DHL Express; gönderilerinizi en hızlı ve güvenli şekilde ulaştırmak için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -