Gündem

Kocaeli Büyükşehir’den Kartepe’ye park

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Arslanbey Şevkatiye Mahallesi’nde başlattığı parkın yapımına hızla devam ediyor. Şehirdeki olanakları kırsala da taşıyan Büyükşehir, ulaşım ve tarımsal projelerin yanında park, bahçe ve spor tesisleri de kazandırıyor. Kırsalda sosyal yaşamı canlandırmayı amaçlıyor.

SOSYAL DONATILAR YAPILIYOR

Şehir ve kırsal arasındaki gelişmişlik farkını azaltmaya yönelik çalışmalar yapan Büyükşehir, Kartepe Şevkatiye Parkı’nda futbol sahası ve basketbol sahasının yapımını tamamladı. Yeşil alana çim seriminin devam ettiği parkta ağaçlar dikildi ve oyun grupları yapıldı. Ayrıca fitness aletlerinin montajı devam ederken yürüyüş yolunun taşları dizildi ve aydınlatma takıldı.

5 BİN 550 METREKARE YEŞİL ALAN
Şevkatiye Mahallesinde inşa edilen çok amaçlı ve geniş kapsamlı, sosyal donatılara sahip olması planlanan parkın toplam proje alanı 9700 metrekare. Parkın içerisinde yeşil alana 5550 metrekare ayrıldı. Park içerisinde 265 metrekare çocuk oyun alanı, 74 metrekare fitness alanı, 79 metrekare tuvalet ve mescit yapılıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -