Gündem

Emtia ve para piyasası

BRENT Yılın son gününde satıcılı bir seyir izleyen Brent Petrol’de %1.57 oranında değer kaybetti ve 77.76 $ seviyesinden yılı tamamladı. Orta vadeli trend direncine yaklaşılması sonrasında etkili olan satışlar ile kısa vadeli göstergelerde bozulma görüyoruz. 77.50$ seviyesinin altında geri çekilmenin hızlandığını görebiliriz. Bu seviyenin altındaki hareketlerde 75.50$ ile 72.40$ seviyelerini kısa vadeli alt destekler olarak takip ediyor olacağız. 80.30$ seviyesi direnç konumunu koruyor

ONS/ALTIN “XAUUSD” Yılın son günlerinde Ons/Altın’da alım iştahının güçlendiğini görüyoruz. Cuma günü gelen alımlar ile %0.68 oranında değer kazana ons/Altın 1829.60$’den günü tamamladı. Geçtiğimiz günlerde direnç olrak takip ettiğimiz 1814$ seviyesini artık destek noktası olarak takip edeceğiz. Teknik göstergelerin pozitif görünümü bu seviyesinin üzerinde hareketinin devamını desteklerken, 1834$ direncinin kırılması harekete ivme kazandıracaktır.

GRAM ALTIN Yılın son işlem gününde %1.57 oranında değer kazan Gram Altın yılı 781.3TL’den Tamamladı. Kısa vadeli yükseliş trendi etkisini sürdürüken, kısa vadeli göstergelerdeki toparlanma yükseliş hareketinin devamını destekler konumda. 795TL direncinin kırıması harekete ivme kazandıracaktır. Bu direncinin üzerinde yaşanacak yükselişlerde ise 839 ile 919 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Yılın son iki günde etkili olan alımlar kısa vadeli dirençlerini kıran Gümüş Cuma gününü %0.92 yükseliş ile 23.28$ seviyesinden tamamladı. Geçtiğimiz günlerde ara direnç olarak takip ettiğimiz 23$ seviyesini artık ilk desteknoktası olarak takip edeceğiz. Bu desteğin üzerinde yükseliş hareketinin ivme kazandığını görebiliriz. 23.70 ile 24.80 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.

EURUSD Yılın son haftalarında dar bantta yatay hareket eden EUR/USD paritesi yılın son günü hafif pozitif bir seyir izlendi ve 1.1378 seviyesinden günü tamamladı. Son dönemde yaşanan kararsız görünüm sonrasında Cuma günü yatay kanal direncine yakın kapanan paritede kısa vadeli göstergelerin toparlanmış olması 1.1380 direncinin kırılma potansiyelini arttırıyor. Bu seviyenin kırılması halinde uzun vadeli düşüş trendinin direnci konumunda olan 1.1480 seviyesine kadar hareketin devamı beklenilebilir.

DXY DXY’de son haftalarda yaşanan dalgalı seyir sonrasında gevşeme eğiliminin arttığını görülüyor. Teknik göstergelerde ki güç kaybı belirginleşirken, 95.50 seviyesi kısa vade de önemli destek noktası olarak verebiliriz. Bu seviyenin kırılması DXY endeksinde bozulmayı arttıracaktır. 94.70 ile 94.50 bandı ise kısa vadeli alt destekler olarak takip edilebilir.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -