Gündem

Emtia ve para piyasası

BRENT Dün açılış sonrasında 87.44$ seviyesine kadar geri çekilen Brent Petrol sonrasında gelen alımlar ile toparladı ve %0.11 oranında çok sınırlı değer kaybı ile 89.16$ seviyesinden kapandı. Brent’de yükseliş trendi etkisini sürdürüyor.Teknik göstergelere baktığımızda ise bazı göstergelerde negatif uyumsuzluk dikkat çekiyor. Kısa vadeli destek seviyesi olarak takip ettiğimiz 85.80$’ın üzerinde trend geçerliliği koruyacaktır. Ancak 85.80$ desteğinin kırılması baskıyı arttıracaktır. 85.80$ seviyesinin altında yaşanacak hareketlerde ilk etapta 79.50$ seviyesine kadar geri çekilme beklenilebilir. 90.50 $ seviyesi ise ilk direnç konumunu koruyor

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da dün tepki alımları etkili olurken, %0.09 oranında sınırlı değer kazanımı ile 1801.17$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta yaşanan hızlı geri çekilme sonrasında tepki alımları görülürken, yükseliş denemeleri şimdilik zayıf kalıyor. Teknik göstergelerin baktığımızda ise kısa vadeli göstergelerde toparlanma çabası görülmesine rağmen şimdilik net bir güç kazanımında söz edemeyiz. Gün içi işlemlerde 1782$-1814$ bandı ilk destek direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

GRAM ALTIN Gram/Altın’da son günlerde yaşanan geri çekilme sonrasıdan dün tepki alımları etkili oldı ve %0.53 oanında değer kazanımı ile 774.84$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Günün 771TL seviyesinin üzerinde tamamlanmasını olumlu buluyoruz. Ancak teknik göstergelerde şimdilik net bir güç kazanımı görülmüyor. Tepki denemelerinin güçlenebilmesi içi 771 TL seviyesinin üzerinde kalıcı hareketler görmeliyiz. Bu nedenle yükseliş denemelerine şimdilik temkinli bakıyoruz. Tepki hareketlerinin devamı halinde ise ilk direnç 795 TL seviyesi takip edilebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş dün etkili olan tepki hareketleri ile 23.04$ seviyesine kadar yükselmesine rağmen sonrasında gelen satışlar ile geriledi ve 22.63$ seviyesinden günü tamamladı. Kısa vadeli göstergelerin gün içi grafiklerde toparlanıyor olması bugün tepki ataklarının tekrar etkili olabileceği gösteriyor. 23.40 $ seviyesini ilk ara direnç olarak takip edeceğiz. Kısa vadeli tepki atakların güç kazanabilmesi için 23.40$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.

EUR/USD Euro/USD paritesinde tepki hareketi etkisini sürdürürken, dün %0.30 oranında yükseliş ile 1.1269 seviyesinde kapanış gerekleşti Teknik göstergelerin toparlanmış olmasını olumlu buluyoruz. Tepki ataklarının devamını beklemekle birlikte 1.1380 seviyesini ise kısa vadeli direnç olarak takip ediyoruz. Yükseliş hareketlerinin trende dönebilmesi açısından bu seviyenin üzerinde kalıcı hareketler görmeliyiz. 1.12 seviyesi ise kısa vadeli destek konumunu koruyor.

DXY DXY endeksinde geri çekilme dünde yaşanırken, gün %0.16 oranında değer kaybı 96.38 seviyesinden tamamlandı. Teknik göstergeleri zayıflıyor olması ve 96.90 seviyesinin altında yaşana kapanış altında kalınması geri çekilmenin devam edebileceği gösteriyor. 96.90 seviyesinin üzerine tekrar çıkılmadıkça içinde bulunduğumuz hafta geri çekilmenin devamın görebiliriz. 95.50 ve 94.70 seviyeleri kısa vadeli destekler olarak takip edilebilir.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -