Gündem

Emtia ve para piyasası

BRENT Brent Petrol, hafta ortasında etkili olan tepki denemeleri zayıf kaldı ve Cuma günü yaşanan satışlar ile %2.47 oranında değer kaybı ile 105.63$ seviyesinde kapanış gerçekleşti Tepki denemeleri zayıf kalan ve orta vadeli yükselen trend desteğinin altına sarkan Brent petrolde, güç kaybının devamını hafta boyunca görebiliriz. 107$ seviyesinin altında yaşanabilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102.10 ve 98.20 seviyelerini kısa vadeli destekler olarak verebiliriz.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Ons/Altın’da Cuma günü satıcıların tekrar etkili olduğu görüldü ve %0.99 oranında değer kaybı ile 1931.95$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. Geçtiğimiz haftanın genelinde zayıf bir seyir izleyen ONS/Altın’da güç kaybının devamını görebiliriz. Gevşeme eğiliminin devamı halinde 1916$ seviyesini ilk destek noktası olarak takip edilebilir. Bu desteğin üzerinde tepki denemeleri görülebilir. 1965$ seviyesi ise ilk direnç olarak verebiliriz

GRAM ALTIN Cuma günü 913-925 TL bandında dalgalı bir seyir izleyen Gram/Altın günü %0.75 oranında düşüş ile 915.0TL’den kapanış gerçekleşti. 915TL desteğinin üzerinde tutunma çabası sürüyor. Ancak teknik göstergelerin zayıf görünümü bu desteğinin kırılma olasılığını arttırıyor. 915TL seviyenin altında yaşanacak hareketlerde ise 905 ve 886 TL seviyeleri sırasıyla alt destekler olarak takip edilebilir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Gümüş’te düşüş eğilimi hızlanırken Cuma günü %2.07 oranında değer kaybı ile 24.16$’dan kapanış gerçekleşti. Hafta içinde teknik göstergelerde bozulmanın arttığı görülüyor. 24.00$ seviyesi ilk ara destek konumunda. Bu desteğinin üzerinde tepki denemeleri görülebilir. Ancak bu desteğinin kırılması baskıyı arttıracaktır. 23.40 ile 22$ seviyeleri ise Alt destekler olan olarak takip edilebilir.

EUR/USD Euro/USD paritesinde tepki denemeleri zayıf kalırken, Cuma günü %0.31 oranında düşüş ile 1.0799 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Kısa vadeli hareketlerde 1.08 seviyesi ilk destek noktası olarak geçerliliğini koruyor. Teknik göstergelerdeki zayıf görünüm 1.08 desteğinin üzerinde kalınma olasılığını azaltırken, bu seviyenin üzerinde kalınamaması ilk etapta 1.065 seviyesine kadar geri çekilmeyi beraberinde getirecektir.

DXY DXY endeksinde hafta ortasında yaşanan geri çekilme sonrasında Cuma günü yükseliş eğilimi tekrar etkili oldu ve %0.63 oranında değer kazanımı ile 101.22 seviyesinden tamamlandı. 102 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak geçerliliğini koruyor. Hafta içinde yaşanan geri çekilmenin sınırlı kalması trendin gücünü gösterirken, 102 seviyesi ilk direnç konumunu koruyor. Trendin üst bandı konumunda olan bu seviyeye kadar yükseliş sonrasında tekrar gevşeme eğilimi görebiliriz

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -