Gündem

Emtia ve para piyasası

BRENT Brent Petrol’de geçtiğimiz hafta ortasında başlayan yükseliş eğilimi haftanın ilk gününde de etkili oldu ve %2.29 oranında yükseliş ile 112.57’den kapanış gerçekleşti. 113.40-113.90$ bandı kısa vadeli hareketler açısından önemli direnç konumunu koruyor. Son haftalarda yaşanan dalgalanmada kar satışlarının geldiği yer olan bu direnç bandının kırılması yükseliş ataklarına ivme kazandıracaktır. Ancak gün içi grafiklerde kısa vadeli göstergelerin zayıflıyor olması kar satışlarının görülme olasılığını arttırıyor. Bu nedenle bugün yaşanacak kapanış yön konusunda belirleyici olacaktır.

ONS/ALTIN “XAUUSD” Dün 1787$ seviyesine kadar yaşanan geri çekilme sonrasından tepki alımları görülen Ons/Altın günü %0.67 oranında değer kazanımı ile 1823.99$’dan tamamladı. Son günlerde yaşanan hızlı geri çekilme sonrasında tepki alımları görülen Ons/Altın’ın kısa vadeli göstergelerinde görülen toparlanma tepki hareketlerinin devamını destekliyor. Tepki hareketlerinin devamını halinde 1833 ve 1877$ seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.

GRAM ALTIN Gram/Altın’da haftanın ilk işlem günü tepki atakları etkili olurken, %1.15 oranında değer kazanımı ile 912.17TL’den kapanış gerçekleşti. Günün ilk saatlerinde alım iştahının devamı görülürken, an itibariyle 915- 918TL bandının test edildiğini görüyoruz. Teknik göstergelerin pozitif görünümü yükseliş hareketinin devamını destekliyor. 915TL seviyesinin üzerinde yaşanabilecek kapanış önümüzdeki günlerde yükseliş hareketinin devamını destekleyecektir.

GÜMÜŞ “XAGUSD” Son haftalarda etkili olan sert satış sonrasında Gümüş’te tepki alımları etkili olurken, %0.24 orannda değer kazanımı ile 21.62$ seviyesinden kapanış gerçekleşti. 20.50 desteğinin üzerinde etkili olan tepki hareketleri sonrasında 21.40-22$ bandı kısa vadeli hareketlerde ilk dirençler olarak takip edilebilir. Tepki hareketlerinin ivme kazanabilmesi için ilk etapta 22$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.

EUR/USD Euro/USD paritesinde haftanın ilk işlem günü zayıf tepki alımları görüldü ve %0.19 oranında yükseliş ile 1.0433 seviyesinden kapanış gerçekleşti. 1.0350 desteğinin üzerinde etkili olan tepki hareketlerinde 1.05 seviyesi ilk ara direnç olarak takip edilebilir. Yükseliş denemelerinin ivme kazanabilmesi için geçtiğimiz hafta destek olarak çalışan 1.0500 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.

DXY DXY endeksinde dün hafif gevşeme eğilimi etkili olurken, gün %0.35 oranında değer kaybı ile 104.09’den tamamlandı. 103.80 seviyesi destek noktası olarak takip edilebilir. Bu seviyesinin üzerinde trendin devamı beklenilebilir. Ancak son dönemde yaşanan güçlü yükseliş sonrasından kısa vadeli göstergelerin zayıflıyor olması gevşeme eğiliminin yaşanabilceğini gösteriyor.

 

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -