Ekonomi

Arıcılara bir destek de Adana’dan

ADANA (İGFA) – Kovan başına en çok verim ve en çok bal üretimi sıralamasında Adana’nın Türkiye’de ikinci sırada olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin artırılması için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Başkan Zeydan Karalar, bal çok sağlıklı bir besin. Bu işin ne kadar zahmetli bir iş olduğunu da biliyorum. Bal üreticileri aylarca evlerinden uzak kalarak, karda-kışta, yoğun emek harcayarak ürettikleri balı, sahte bal üretimi yapanlar nedeniyle, hakkaniyetle satamıyor. Sahte bal üretimi mutlaka engellenmeli. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak arı yetiştiricisini, bal üreticisini unutmuyoruz. Üretim yapan çiftçilerimizi de unutmuyoruz. 3 milyonun üzerinde çilek fidesi dağıttık, domates, harnup, ceviz, badem fide ve fidanları dağıttık, çiftçilerimize yem desteği de verdik. Tarımı, hayvancılığı, üretimi destekleyen çok işe imza attık. Bal üreticilerimizi kutluyorum. Çetin şartlarda çalışıp üretim yapıyorlar. İnsanların bala ihtiyacı var ve bu üretimi yapan hemşehrilerimi yürekten kutluyorum. Bal üreticilerine desteğimiz sürecek” dedi

HEMŞEHRİLERİME HİZMET ETMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni çok kötü şartlarda devraldıklarını, gelir gider dengesini düzelttiklerini, borcu gelirin 4 katı olan belediyeyi, 2024 bütçesi itibariyle geliri borcun 4 katı hale getirerek, şehrin önünü açtıklarını, üstelik bunu 2 yıl süren pandemiye ve depreme rağmen yaptıklarını anlattı.

Başkan Zeydan Karalar, kente yapılan devasa hizmetlerden bazı örnekler verdiği konuşmasında, kısa süre sonra yapılacak açılışlarla ilgili bilgilendirme de yaptı.

Önümüzdeki dönem Adana’yı marinalar, kültür merkezleri, altgeçitler ve çok güzel başka hizmetlerin beklediğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Adanalılara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -