Spor

Geçmişten Günümüze Tenis

Tenis, İngiltere’de ortaya çıkan ve 19. yüzyılda popüler hale gelen bir spordur. Orijinal tenis formu hafif bir top ve bir sopa veya raketle oynanırdı. Oyuncular ayrıca topu rakiplerinin sahasına geri göndermek için koşmak zorunda kalacaklardı. Tenis geçmişten günümüze popüler bir oyundur.  Zamanla, tenis oyunu daha karmaşık hale geldi ve duvarlı bir ağa tekrar tekrar topa vurmayı içeriyordu. Modern tenis oyunu iki oyuncu tarafından kapalı bir tenis kortunda oynanır ve burada oyun zafer ya da çıkmaz için tartışılır. İlkel bir eğlenceden, tenis, profesyonel oyuncuların televizyonda yayınlanan maçlardan ve turnuvalardan cömert maaşlar aldığı bir Olimpik olay haline geldi.

Tenis Nasıl Oynanır?

Tenis, dünya çapında milyonlarca insan tarafından oynanan olimpik bir spordur. Oyun, kapalı veya açık bir sahada başka bir oyuncu tarafından atılan bir topa vurmak için havada uçan bir top göndermeyi içerir. Spor ayrıca, katılımcıların birbirleriyle veya bir saate karşı yarıştığı okullarda ve kulüplerde popülerdir. Bir maç 13 puana oynanır, ancak altı puandan sonra kimse kazanmazsa daha uzun sürebilir. Katılımcılar, oynarken yaralanmaları önlemek için genellikle bileklik ve ağız koruyucu gibi koruyucu giysiler giyerler. Bu ana paragraflarda tenis oynamayı ve temel özelliklerini öğreneceksiniz.

Tenis Oynama Koşulları Nelerdir?

Tenis oynamak için oyuncuların topa spin veya güçle vurmak için kullanılan bir tenis raketleri olmalıdır. Ağırlığı hafif ancak topu uzağa göndermek için yeterince güçlü olan ahşap, kompozit veya karbon fiber malzemeler olabilir. Oyuncular ayrıca oyun sırasında yaralanmaları önlemek için kaymaz ayakkabı, bileklik ve ağız koruyucu gibi koruyucu giysiler giyerler. Tenis kortları genellikle çimento veya asfalttan yapılır ve topların kaçmasını ve oyuncuların başlarına vurmasını önlemek için genellikle bir ağ ile çevrilidir. Kortun uzunluğu ve genişliği, bir oyuna katılan oyuncu sayısına göre ölçülür. Bir maç iki veya üç setten oluşur; her set, puanlar arasında mola verilmeden oynanan oyunlardan oluşur. Her oyunun sonunda, oyuncular puan kazanırken genellikle aslanlar gibi kükrerler, böylece takımları oyun sırasında ivme kazanabilir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -