Gündem

Görüşmeler sürdükçe iyimserlik artıyor

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
16:00 USD FOMC Üyesi Williams’ın Konuşması    
16:00 USD Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Oca)   1,20%
17:00 USD İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) (Şub ) 11M 11,263M
23:30 USD Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları   -4,280M

 

 

“GERİDE KALANLAR”

 “Asya borsaları ateşkes umuduyla yükseldi”

Asya borsaları Rusya ve Ukrayna arasında görüşmelerin devam etmesinin verdiği iyimserlikle yükseliş gösterdi. Japonya ve Hong Kong’da endeks yükseliş gösterirken, Çin’de salgına yönelik alınan önlemler nedeniyle endeks geriledi. Petrol fiyatları da bir taraftan görüşmelerin iyimserlik oluşturması, bir taraftan Çin’le ilgili gelişmelerin ışığında gerilemeyi sürdürdü.

Fed’in agresif şekilde sıkılaşacağına yönelik beklentiler ise ağırlık kazanıyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi dün bir miktar gerilemesinin ardından tekrar 2,481% bölgesine kadar toparlandı.

“ÖNE ÇIKANLAR”

UKRAYNA – RUSYA

“Görüşmeler sürdükçe iyimserlik artıyor”

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında görüşmelerin sürmeye devam etmesi, en azından iki ülke arasında hala temas sağlanabildiği iyimserliğini ortaya çıkarıyor. Hafta boyunca ikinci ayına girmiş savaşına gidişatıyla ilgili gelişmeler yakından takip edilecek.

İki ülke yetkililerinin yarın İstanbul’da bir araya gelmeleri bekleniyor.

ABD

“Veri akışı takip edilecek”

ABD’de bugün iş imkanları verisi izlenecek. Açık iş pozisyonlarının Şubat ayında 11 milyon olması bekleniyor. Ocak ayına göre gerileme beklense de, iş imkanlarının özellikle son bir yıldır etkili bir toparlanma trendinde olduğu görülüyor.

ABD’de izlenecek diğer veri ise Conference Board’un açıklayacağı tüketici güveni olacak. Güven endeksinin Mart ayında 110,5 puandan 107 puana gerilemesi bekleniyor.

“FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -