Gündem

İMECE’nin fırlatılması ertelendi!

ANKARA (İGFA) – TÜBİTAK’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İMECE uydusu için yapılacak olan fırlatmanın olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiği bildirildi.

TÜBİTAK tarafından SpaceX’in gönderisi alıntılanarak yapılan açıklamada; “İMECE uydumuzu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firması, fırlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını resmi olarak bildirmiştir. Şu an itibariyle bir gün ertelenen fırlatmanın kesin tarih ve saati bilahare bildirilecektir” denildi.

İŞTE İMECE’NİN KÜNYESİ:

Yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE’nin detayları şöyle:

AĞIRLIK: Yaklaşık 700 kg

BOYUTLARI: Yaklaşık 2 m x 3,1 m

ÇEKİM KABİLİYETİ: 1000 km uzunluğunda 16,73 km genişliğinde bir alanı tek seferde çekebilme ve 320 Mb/sn brüt veri hızı ile yer istasyonuna çektiği görüntüleri indirme kabiliyeti.

YERLİLİK: Başta elektro-optik kamera olmak üzere uçuş bilgisayarı, elektrikli itki, yönelim ve yörünge belirleme, güç ve haberleşme alt sistemleri, yıldızizler, güneş algılayıcı, tepki tekeri, küresel konumlandırma sistemi alıcısı, manyetometre, 7.3 m çapında antene sahip yer istasyonu.

X bant ve S Bant haberleşme sistemleri ve uçuş bilgisayarı yazılımları başta olmak üzere, yönelim ve yörünge yazılımları, analiz yazılımları, yer istasyonu yazılımları ile şifreli ve güvenli haberleşme.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -