Gündem

İmalat ve hizmet aktiviteleri izlenecek

“ABD – Rusya gerilimi sürüyor”

ABD ve Rusya arasında Ukrayna konusundaki gerilim sürüyor. ABD, Ukrayna’da bulunan diplomatlara savaş riski uyarısıyla ülkeden çıkış emri verdi. New York Times’ta yer alan habere göre ise Biden yönetimi binlerce askeri Doğu Avrupa’ya göndermeyi planlıyor. Birçok varlık fiyatını etkileyebilecek bu konu piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor.

“Asya borsaları geriledi, ABD vadelileri pozitif”

Asya borsaları bu hafta gerçekleşecek Fed para politikası beyanatı öncesi jeopolitik risklerin de artışıyla haftaya düşüşle başladı. Japon Nikkei endeksi ve Hong Kong’da teknoloji şirketlerindeki satışlar baskı oluştururken, Çin endeksi pozitif bölgede kalmaya çalıştı. Petrol tarafında talebin güçlendiğine ilişkin görüş fiyatı yukarı çekerken, ABD 10 yıllık tahvil getirisi bir miktar toparlanarak 1,77% bölgesinde hareket etti. Dolar endeksinde sakin şekilde yükseliş görüldü.

“ÖNE ÇIKANLAR”

“İmalat ve hizmet aktiviteleri izlenecek”

Bugün Avrupa ve ABD’de hizmet ile imalat aktivitesini gösteren PMI rakamları takip edilecek. Ocak ayına ilişkin bilgi verecek veriler öncü datalar olduğu için önem derecesi görece yüksek. Almanya’da imalat ve hizmet aktivitesindeki genişlemenin Ocak ayında bir miktar ivme kaybetmesi bekleniyor. İngiltere’de Aralık ayına göre çok fazla değişim beklenmezken ve iki sektörde de aktivite artışının devamı öngörülüyor. ABD’de ise Almanya’ya benzer şekilde imalat ve hizmet aktivitesinde genişlemenin devamında rağmen ivme kaybı öngörülüyor.

“Fed ve ABD – Rusya gerilimi gündemin ana maddeleri”

Fed’in 26 Ocak’ta gerçekleştireceği para politikası beyanatında piyasa beklentisi faizde herhangi bir değişiklik yapılmaması. GCM Yatırım Araştırma Departmanı beklentimiz de herhangi bir değişiklik yapılmaması yönünde. Ancak Banka’nın Mart ayı sonrasına ilişkin verebileceği ipuçları asıl risk unsurunu barındırdığı için çok dikkatle takip edilecek.

ABD – Rusya arasındaki gerilim de piyasaları meşgul etmeye devam ediyor. Söz konusu risk altında ve petrol gibi birçok varlığı etkisi altına almış durumda.

“ŞİRKET HABERLERİ”

ARCLK pay geri alımına ilişkin açıklama; 01.07.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında 21.01.2022 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.

21.01.2022 tarihinde 51,85 TL – 52,50 TL fiyat aralığından (ortalama 52,1637 TL) 400.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 39.309.986 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %5,8174)

SAHOL pay geri alımına ilişkin açıklama; Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 09.11.2021 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 21.01.2022 tarihinde Borsa İstanbul’da pay başına 15,21 TL – 15,48 TL (ağırlıklı ortalama 15,36 TL) fiyat aralığından toplam 795.000 TL nominal değerli SAHOL payları geri alınmıştır.

Bu işlemlerle birlikte, 21.01.2022 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 16.640.000 TL olup, bu payların sermayeye oranı %0,8155’e ulaşmıştır.

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -