Gündem

İscehisar Belediye Başkanı Şahin: “Yan yollar sorunu en kısa sürede çözülmeli”

AFYONKARAHİSAR – 26.05.2022 – HİBYA – İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Afyon Ankara karayolu İscehisar güzergahı yan yolların yapılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 10 gün önce Afyon Ankara karayolu İscehisar çıkışında meydana gelen ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza bir kez daha göstermiştir ki, Afyon Ankara karayolu İscehisar güzergahı boyunca yan yolların yapılması hayati önem taşımaktadır.

Sanayi bölgesi dünya mermer başkenti İscehisar’ımızda Afyon – Ankara karayolu boyunca çift yönlü irili ufaklı yüzlerce firma faaliyet gösteriyor. Buralarda faaliyet gösteren firmalarımızın bazılarının yol geçiş izinleri dahi bulunmamaktadır. Bu firmalarda günlük yüzlerce mermer yüklü araç yan yollar olmadığı için kilometrelerce ilerden dönmekte ve ciddi bir yakıt maliyeti oluşmaktadır. Araçlar ters yönden firmalara ulaşım sağlayarak kazalara davetiye çıkarmaktadır.
25 yıldır İscehisar’ın en büyük eksiklerinden olan yan yollar için yola terk işlemlerinin büyük bir kısmı yapılarak Karayollarına gerekli müracaatlar yapılmış, ihalesi dahi yapılmasına rağmen yan yollar sorunu bir türlü çözülememiştir.

Bu süreçte yaşanan gerek can ve mal kaybıyla sonuçlanan kazalar, gerek oluşan diğer maliyetler yan yolları olmazsa olmaz haline getirmiştir.

Yan yollar sorununun biran önce çözüme kavuşturularak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi İscehisar’ımız için büyük kazanç olacaktır.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -