Gündem

‘Kripto Kraliçe’yi bulana FBI’dan 100 bin dolar ödül

‘Kripto Kraliçe’ olarak anılan Ruja Ignatova isimli dolandırıcı, FBI’ın en çok aranan 10 kişilik listesine alındı. FBI, Bulgar kadının tutuklanmasına katkı sağlayacak bilgiye 100 bin dolar para ödülü koydu.

BBC News’in aktardığına göre Ruja Ignatova, Bitcoin’e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini öne sürerek, binlerce kişiyi milyarlarca Euro dolandırdı ve sırra kadem bastı.

Ağustos 2014 ve Mart 2017 yılları arasında Pakistan’dan Brezilya’ya, Kanada’dan Norveç’e ve hatta Filistin’e, onlarca ülkeden milyarlarca euronun OneCoin’e aktığı hesaplanıyor.

OneCoin soygununun başarısı, yalnızca bir sahte kripto para birimi değil aynı zamanda bir saadet zinciri olmasına bağlanıyor.

Ponzi olarak anılan bu sistemle 2017’de ortadan kaybolana dek, Ignatova 4 milyar dolar elde etti.

Manhattan Federal Savcısı Damian Williams, Ignatova’nın kripto para birimlerinin ilk yıllarındaki kafa karışıklığını mükemmel bir zamanlama ile dolandırıcılık planı için kullandığını söyledi.

KATKI SAĞLAYANA FBI’DAN 100 BİN DOLAR ÖDÜL

FBI kaçak isimleri ‘en çok arananlar listesine’, toplumun daha geniş bir kesiminden ihbar yardımı alabilmek için ekledi. Federal Soruşturma Bürosu, Bulgar kadının tutuklanmasına katkı sağlayacak bilgiye 100 bin dolar ödül verileceğini duyurdu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -