Ekonomi

Küresel risk iştahı dalgalı seyrini sürdürüyor

Piyasa Gündemi

Merkez bankalarının sıkılaşma eğilimleri ve Rusya – Ukrayna arasında devam eden jeopolitik gerilim küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturan ana gelişmeler olarak gündemdeki yerini koruyor. Küresel çapta enflasyon gelişmeleri ve merkez bankalarının izleyeceği yol haritası fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir. BOTAŞ, dünkü açıklamasında bugün itibariyle sanayi tesislerine uygulanan gaz kısıntısının sona ereceğini duyurdu. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       

•    16:30 ABD – Dış Ticaret Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki belirsizliklere bağlı olarak risk iştahının zayıf seyrettiği küresel konjonktürde hisse piyasalarında dalgalı bir görünüm etkili oluyor. Gün içerisinde satışların yaşandığı BIST-100 Endeksi BOTAŞ’ın açıklaması sonrasında sanayi öncülüğünde yükselişle günü %2,77 oranında değer kazanımıyla 1.997,58 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir kaydediyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkimken, Çin borsalarında satışlar öne çıkıyor. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,57 – 13,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 13,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz haftaki zayıf görünümün ardından yeni haftaya da satıcılı başlayan ve günün ilk bölümlerinde kayıplarını sertleştiren endekste öğleden sonra başlayan alımlarla bambaşka bir tablo oluştu. Sabah saatlerinde en düşük 1.908,57 seviyesini gören endekste kapanış günün zirvesi de olan 1997,58 seviyesinden gerçekleşti. Böylece endekste gün içi dip tepe marjı %4,5’i aştı.  Dünkü yükselişin ardından bugün 2010 civarında bulunan son kısa vadeli düşüş trendi daha önemli hale geldi. Endeks bu trendi aşabilecek olur ise yükselişin devamı gelebilir. Bu nedenle bugünkü referans noktamız bu trend olacak. Bu trendin üzerinde 2.065 ve devamında 2.145 gündeme gelecektir. Aşağıda ise ilk destek 1980’de olup buranın altında 1.965 kritik olacaktır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -