Gündem

KAYÜ’de Develi Gacer Buğdayı Tanıtımı iş birliği protokolü

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
KAYÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokole, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile Üniversiteden ve ORAN Kalkınma Ajansından yetkililer katıldı.

İş birliği protokolü imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, uygulama ve proje odaklı üniversite misyonu ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında toplum yararına projeler de üreten Kayseri Üniversitesi’nin eğitirken üreten, üretirken de eğiten, sadece kampüste değil aynı zamanda sahada da bulunan bir üniversite olduğunu ifade etti.

Rektör Karamustafa, “Kayseri Üniversite’mizi uygulama ve proje odaklı, iş dünyası ile bütünleşen, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan, toplumsal fayda oluşturan ve nitelikli insan kaynağı yetiştiren bir üniversite olarak tanımlıyoruz. Bu bağlamda yerel yönetimlerle yapmış olduğumuz çok kıymetli çalışmalar bulunmaktadır. Develi Belediyemiz birlikte çalıştığımız ve birlikte proje ürettiğimiz belediyeler arasındadır. Develi Belediyesi ile Develi Gaceri’nin coğrafi işaretlenmesinin yapılması ve patentinin alınmasıyla ilgili birlikte çalışmamız oldu. Bu birlikteliği Aşçılık Akademisi ile devam ettirdik. Develi Belediyesi ile iş birliğimizi, Develi Gacer Buğdayının tanıtımına yönelik etkinliklerle devam ettireceğiz. Develi Kampüsümüzdeki Ata Tohumu Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, gerek ORAN Kalkınma Ajansı, gerekse yerel yönetimlerle Ata Tohumu Gacer Buğdayına yönelik ortak çalışmalarını sürdürecek. Ben iş birliği protokolünün hayırlı olmasını diler, protokole imza atan değerli kurum yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından “Ata Tohumu Develi Gacer Buğdayı Etkinlikleri” iş birliği protokolüne Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci imza attı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -