Sponsorlu Bağlantılar

Masal Sitesi

Masal Sitesi

Herkes çocukluk yaşadığı dönemlerde masal dinlemeyi ve okumayı çok sevmiştir. Gerçek dünyadan uzaklaşıp, masallar alemine dalmak kimi zaman yetişkinlere bile cazip geliyor. Dolayısıyla çocukların renkli hayallere dalıp yeni keşiflere yolculuk yapmaktan zevk almamaları düşünülemez. Gerçek olmasalar da periler, büyücüler, cadılar ve canavarlar ile ilgili dinletiler çocukların ilgisini çeker.

Masal Okumak Ahlâkî Edinimler Kazandırır

İyilik ve kötülük üzerine kurgulanan masallar, doğruyu ve yanlışı ayırt etmeyi öğretir. Çocukların davranışlarına olumlu yönde şekil verdiği için günlük hayata etkileri görülür. Örneğin; yalan söyleyen Pinokyo’nun burunun uzaması, çocukları doğruyu söylemeye teşvik eder.

Birçok açıdan fayda sağlayan masalların sadece ahlâkî anlamdaki bu değerli destek için bile önemi göz ardı edilmemelidir. Bu yüzden “Bana masal oku.” talebiyle gelen çocuğunuzu geri çevirmeyiniz.

Çocuğun Yaşamında Masalın Önemi

Çeşitli konulara ayrılır çocuk masalları. Çocuklara tekdüze masallar okumak yerine farklı içerikli masalları tercih etmeye çalışınız. Böylece problemlerle başa çıkmayı ve problemlere farklı bir gözle bakmanın yolunu daha kolay keşfederler.

Bu da onların kendilerine olan güvenini yerine getirir. İleride her konu hakkında çözüm odaklı bir bakış açısı sergilerler. Masal seçerken kelime dağarcığını zenginleştiren kelimeler seçerseniz onun konuşmasına, anlama becerisine ve hayal gücünün artmasına yatırım yaparsınız.

Kısa Masallar Hangi Kitleye Hitap Eder?

Yeni doğan ve yürümeye başlayan çocukların dikkatleri çok çabuk dağılır. Bu sebeple onların dinlediği masallar, kısa masallar olmalıdır. Bir diğer faktörde metinde geçen bazı unsurları onlara vurgulayarak aktarmanın önemidir. Çünkü taklit edilen sesler bu yaşlardaki çocuklar için aha ilgi çekici olur. İlgi çekiciliği ne kadar arttırılırsa çocuğun masal üzerindeki dinleme süresi o kadar çok uzar.

Uykuya Geçişte Masalın Önemi

Zihnimiz bizler uyurken de üretmeye ve işlemeye devam eder. Çocuklar da bizden farksız değildir. Uyumadan önce dinledikleri uyurken onların beyinlerinde dönüp durur. Bu da çocuğun hayal gücünün şekillenmesinde belirleyici faktörlerden birisidir.

Uyku masalları çocukların uyumadan önce ruhunu dinlendirir. Günün yorgunluğunu atmasını sağlayan bir süreçtir. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için masal dinlemeye alıştırılmalıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -