Gündem

Petrol görüşmeler öncesi yükselişini sürdürdü

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
11:15 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 55 57,2
11:15 EUR Fransa Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 55 55,5
11:30 CHF İsviçre Libor Oranı (1. Çeyrek) -0,75% -0,75%
11:30 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 55,8 58,4
11:30 EUR Almanya Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 53,8 55,8
12:00 EUR İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 56 58,2
12:00 EUR Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 54,2 55,5
15:30 USD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Şub ) 0,60% 0,70%
15:30 USD Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Şub ) -0,50% 1,60%
15:30 USD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 212K 214K
16:45 USD İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 56,3 57,3
16:45 USD Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Mar) 56 56,5

 

“GERİDE KALANLAR”

 “Asya borsaları karışık seyretti”

Asya borsaları haftanın genelinde görülen yükseliş ardından Perşembe günü karışık bir seyir izledi. Ukrayna’da yaşanan savaşın etkileri ve enflasyonu destekleyici seyri endişe kaynağı olmaya devam ederken, tahvil piyasası daha sakin bir seyir izledi.

Japonya’da endeksi 0,5% civarında geri çekilme yaşarken, Hong Kong’da 0,2% civarı yükseliş, Çin’de 0,55% düşüş izlendi. ABD endeks vadelileri yataya yakın bir seyir takip etti. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise 2,337% bölgesinde yoğunlaştı.

PETROL

“Petrol görüşmeler öncesi yükselişini sürdürdü”

Avrupa Birliği ve NATO’nun Rusya’ya yeni yaptırımlar için bir araya geleceği süreç öncesi petrol fiyatları yükseliş eğilimini sürdürdü. Asya seansında oluşan düzeltme hareketine rağmen yukarı yönlü görünüm devam etti.

 “ÖNE ÇIKANLAR”

UKRAYNA – RUSYA

“AB ve NATO yeni yaptırımlar için toplanıyor”

ABD Başkanı Biden’ın da katılımıyla Avrupa Birliği ve NATO bugün Brüksel’de Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları görüşmek için bir araya gelecek. Görüşmelerde Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar, mevcut yaptırımlardan olası kaçış yollarının tıkanması ve Çin’in Rusya’ya olası desteği halinde alınabilecek önlemler görüşülecek.

Avrupa’nın Rusya enerji kaynaklarına olan bağımlılığının azaltılması konusunun da tartışılması bekleniyor. Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, enerji konusu ile ilgili bir anlaşmanın Cuma gününe kadar açıklanabileceğini ifade etti. Bu da müttefikler arasında bir taslağın oluşturulduğu anlamına geliyor.

Petrol fiyatları görüşmeler öncesi yükselirken, Asya seansında bir miktara düzeltme gerçekleştirdi.

İSVİÇRE

 “Para politikasında değişiklik beklenmiyor”

İsviçre Merkez Bankası (SNB) ülke para biriminin Euro karşısındaki değerini belli ölçüde tutabilmek için son dönemde piyasaya müdahale ettiğini açıklamıştı. Ülke para biriminin belli ölçüde zayıf tutulmasını amaçlayan SNB’nin bu dönem içinde değer kazanımına yol açabilecek normalleşmeye ilişkin bir güncelleme yapması beklenmiyor.

AVRUPA

“PMI rakamları takip edilecek”

Euro Bölgesi ve İngiltere’de Mart imalat – hizmet aktivitesine ilişkin PMI rakamlarının açıklanması bekleniyor. Euro Bölgesi tarafında özellikle Almanya’nın verileri ön plana çıkarken, ülkede aktivitelerin genişlemeyi sürdürmesi, ancak Şubata ayına göre ivme kaybetmiş olması bekleniyor.

İngiltere tarafında da Almanya’ya benzer şekilde iki sektör aktivitesinin de artmaya devam ederken, önceki aya göre ivme kaybetmesi bekleniyor.

ABD

“PMI, dayanıklı mal siparişleri ve istihdam verileri”

ABD’de yine Almanya’ya benzer şekilde Şubat ayı imalat – hizmet aktivitesinin genişlemeyi sürdürmesi, fakat bir önceki aya göre ivme kaybetmesi bekleniyor.

Dayanıklı mal siparişlerinin Şubat ayında gerilemesi beklenirken, ulaşım sektörüne ilişkin satışların hesaplanmadığı çekirdek verinin 0,5% artması bekleniyor.

Önceki hafta 214 bin olarak açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvurularının aynı bölgeye yakın, 212 bin civarında açıklanması bekleniyor.

“FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -