Gündem

Petrol jeopolitik gerilimle yükseldi

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ

Zaman Parite Haber Beklenti Önceki
10:00 GBP Ortalama Gelir Endeksi + İkramiye (Kas) 0.042 0.049
10:00 GBP İşsizlik Hak Başvurusu Sayısındaki Değişim (Ara) -38,6K -49,8K
10:00 GBP İşsizlik Oranı (Kas) 0.042 0.042
13:00 EUR Almanya ZEW Ekonomik Hissiyatı (Oca) 32 29.9
16:30 USD New York Empire State İmalat Endeksi (Oca) 25.7 31.9

 

“ÖNE ÇIKANLAR”

“Asya borsaları temkinli seyretti”

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Fed para politikası beyanatı öncesi Asya piyasalarında temkinli seyir sürse de genel olarak birçok endekste yukarı yönlü hareket ön plandaydı. Tahvil getirilerinde yükseliş görülürken, ABD 10 yıllık tahvil getirisi 1,84% bölgesinde seyretti. Japonya Merkez Bankası para politikası beyanatı sonrasında Yen’de değer kaybı yaşanırken, petrol fiyatlarının yükseliş yaşaması dikkat çekti.

“Japonya Merkez Bankası para politikası beyanatı”

Japonya Merkez Bankası beklendiği gibi para politikası araçlarında değişime gitmedi. Ancak dün belirttiğimiz gibi enflasyon ve büyüme projeksiyonlarını yukarı yönlü revize etti. 2022 enflasyon tahmini 0,9%’dan 1,1%’e çıkarılırken, aynı dönem için büyüme tahmini 2,9%’dan 3,8%’e revize edildi. Beyanat sonrasında Yen’de değer kaybı oluştuğu izlendi.

“Petrol jeopolitik gerilimle yükseldi”

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirilen ve can kaybının da olduğu İHA saldırısı ardından ülke Yemen merkezli Husileri suçladı. Bölge’de gerilim artarken, petrol fiyatları da bu gelişmelerden destek alarak Ekim 2014’ten bu yanan en yüksek seviyelerine ulaşmış oldu.

“Avrupa’da ZEW endeksi takip edilecek”

Bugün ZEW’in Almanya ve Euro Bölgesi için açıklayacağı hissiyat endeksi takip edilecek. Aralık ayında Almanya için 29,9, Euro Bölgesi için 26,8 düzeyinde oluşan endekste beklenti pozitif yönde ilerleme kaydedilmesi.

“ABD’de imalat endeksi izlenecek”

ABD’de Empire State İmalat Endeksi takip edilecek. Ocak ayına ilişkin bilgi alacağımız data Aralık ayında 31,9 seviyesinde açıklanmıştı. Ocak ayı için açıklanacak endekste beklenti 25,7 civarında bulunuyor.

“ABD bilanço sezonu güçlü başladı”

ABD’de 2021’in son çeyreğine ilişkin bilançolar açıklanmaya devam ediyor. Cuma günü JP Morgan, Citigroup ve Wells Fargo’nun piyasa beklentilerine göre olumlu bilanço açıklamaları ardından bu hafta Bank of America ve Netflix gibi şirketlerin bilançoları takip edilecek. 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -