Gündem

Piyasa analizi

Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 2.277 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 15 kişi olduğu açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan’ın görüşmede, tablonun her geçen gün daha da üzücü bir hal aldığı Mariupol’de yaralı ve sivillerin tahliyesinin mutlaka sağlanması gerektiğini söylediği belirtildi.
Zelenskiy: Mariupol’de insanlarımız yok edilirse, işgal altındaki bölgelerde sözde referandumlar yapılırsa Ukrayna, (Rusya ile yapılacak) herhangi bir müzakereden çekilecek.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Arestoviç, Türkiye ile Ukrayna’nın ortak yapacağı dronların Kiev’de üretileceğini, yıl sonuna kadar da Ukrayna semalarında olacağını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Enflasyon üzerinde kararlı adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Savaşımız enflasyonla ilgili olacak. Önemli adımlarımızın enflasyon belası nedeniyle görülmemesini istemiyoruz. Kronik kötümserler felaket tellallığı yapsınlar. Gerekirse gemileri karadan yürütür yine de hedeflerimize ulaşmasını biliriz. Birlikte atacağımız kararlı adımlarla aşılmaz dedikleri sorunları aşacağız.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yapılan müzakereler neticesinde Rus askerlerini Suriye’ye taşıyan uçaklara Türk hava sahasının kapatıldığını söyledi.
Merkez Bankası’ndan Zorunlu Karşılık Düzenlemesi geldi. Bankadan yapılan açıklamada, finansal istikrarın desteklenmesi ve liralaşmanın teşvik edilmesi kapsamında ZK düzenlemesi değişikliğine gidildiği belirtildi.
ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarına ilişkin açıklamasında, “Ermeni soykırımı üzerine düşünürken, her türlü nefretin yok edici sonuçlarına karşı kararlı duruşumuzu yineliyoruz.” dedi.
Rekabet Kurumu, tarım ürünlerinde fiyat istikrarının sağlanması için zincir marketlerin alıcı güçlerinin sınırlandırılması ve Ticaret Bakanlığı nezdinde haksız ticaret uygulamalarına yönelik tedbirlerin hayata geçirilmesi önerisinde bulundu.
TÜİK başkan yardımcılığına Fatih Şahin atandı.
IMF, Avrupa ülkeleri için Rusya – Ukrayna savaşının tetiklediği yeni şokları ele almada maliye politikasının para politikasından daha uygun olduğunu bildirdi.
ECB Başkanı Lagarde, ECB tahvil alımlarının üçüncü çeyrekte bitebileceğini söyledi.
Fransa’da cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda sandık çıkış anketlerine göre, Cumhurbaşkanı Macron yeniden seçildi.
Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell: AB üyeleri Rusya’ya enerji ambargosunda anlaşamadılar
Rus Alfa Bankası’nın Hollanda’daki iştiraki olan Amsterdam Trade Bank yaptırımlar sebebiyle iflas ettiğini açıkladı.
Şanghay’da Covid – 19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı rekor kırdı .
Ne Olacak?

Yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve Nisan Ayı İmalat Güven Endeksi açıklanacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İSO Meclisi’nin 27 Nisan’daki toplantısına karılacak.
TCMB II. Enflasyon Raporu Toplantısı 28 Nisan’da yapılacak.
B orsa İstanbul’un bu sabah satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -