Gündem

Piyasa gelişmeleri

Bugün Aralık ayı Tüfe rakamı açıklanacak, Bloomberg anketi medyan beklenti aylık %8.50, yıllık %27.3 olması yönünde. Gün içerisinde Cumhurbaşkanı’nın 11:00’de 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıklaması, 16:00’da ise Kabine Toplantısı’nın gerçekleştirilmesi bekleniyor. Hafta içerisinde ABD tarafında istihdam verileri ve Fed Tutanakları takip edilecek. Bugün küresel piyasalarda borsaların bir kısmı kapalı, ABD tarafında ise sınırlı alımlar görülmekte. BIST, Cuma gününü %0.32 kayıpla 1857 seviyesinde kapattı, XBANK ise %1.88 düşüş sergiledi.

İZLENECEKLER —Aralık’21 TÜFE (Bloomberg bekl: %8.50)

 

ŞİRKET HABERLERİ

—CRFSA daha önce açıkladığı bedelli sermaye artırım süreci kararından vazgeçildiğini, bunun yanında ana ortakların sermayenin %6’sına kadarlık kısmının borsada satılması işleminden de vazgeçildiğini açıkladı.

—SRVGY, şirketin iştiraki konumunda olan Oswe’nin %20’sinin KZBGY’e 24 taksitle toplam TL644mn bedelle satılmasına karar verildiğini, hisse devir sözleşmesi içerisinde 5 yıl için geri alım opsiyonu bulunduğunu bildirdi. SRVGY’nin satış sonucu oluşan kar tutarı TL478.8mn olarak belirtildi.

—IHLAS, Söke Değirmencilik paylarının satın ve devir alınması sürecinin mevcut piyasa koşulları sebebiyle sonlandırıldığını belirtti.

SEKTÖR HABERLERİ

—Doğalgaza mesken tarifesine %25, sanayi abonelerine %50, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise %15 oranında zam yapıldı.

—Elektriğe aylık tüketimi 150kWh altı olan tüketim miktarı için %50, 150kWh üzerindeki ikinci kademe tarifeye ise birinci kademe tarifelere göre %125 oranında zam yapıldı.

MAKRO

—Hazine ve Maliye Bakanlığı Ocak-Mart döneminde TL137.3mr iç borç servisine karşılık TL128mr’lık iç borçlanmaya gidecek. Ocak ayı içerisinde toplam TL49.2mr’lık iç borç servisine karşılık toplam TL45.8mr’lık iç borçlanma yapılacak

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -