Gündem

Piyasadan haberler

IZINV… ‘’Şirketin yeni vizyonu ve yatırım planlarına istinaden, sürdürülebilir enerji yatırımları alanında, ESG (“Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim”) odaklı jeotermal yatırımları geliştirilmesi amacı ile çalışmalar başlatılmıştır. Bu doğrultuda, jeotermal enerji sektöründe lokal ve global alanda kendini kanıtlamış, bünyesinde jeotermal sahalar ve lisanslar barındıran, yerli ve uluslararası sahalarda toplamda 1.200 MW santralin jeotermal arama çalışmalarından işletmeye geçişine kadar çeşitli kademelerde aktif rol almış, jeotermal bölgesel ısıtma ve seralar konusunda çalışmalar yapan, uluslararası projeler yürüten ve kapasite bakımından Avrupa’nın en büyük danışmanlık firmalarından biri olan “GMK Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ile ortaklık görüşmelerine başlanmıştır. Görüşmeler, GMK Enerji’nin mevcut sahalarının jeotermal enerji yatırımı açısından değerlendirilmesi, global ölçekte yeni yatırımlar geliştirilmesi ve ESG prensipleri altında jeotermal destekli tarıma dayalı organize sanayi bölgesi yatırımlarını kapsamaktadır.’’

GLCVY… ‘’Şirketin, Fibabanka A.Ş.’nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, bireysel nitelikli 47,5 milyon TL, ticari nitelikli 2,7 milyon TL anaparaya sahip, toplam anaparası 50,1 milyon TL olan portföyün ihalesini kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 10 varlık yönetim şirketi katılmıştır. İhaleye konu alacakların devrine yönelik sözleşmenin imza süreci 09.05.2022 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.’’

KORDS… Şirketin Yönetim Kurulu toplantısında; Şirketin faaliyet gelir/giderlerin, finansal varlık/borçların önemli bir ağırlığının Amerikan Doları (USD) bazlı kalemlerden oluşması nedeniyle fonksiyonel para biriminde USD bazlı raporlamaya geçiş için koşulların tamamlanmış ve bağımsız denetim şirketince durumun teyit edilmiş olduğu dikkate alınarak, 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere USD bazlı raporlama yapılmasına, fonksiyonel para birimi değişikliğinin, önceki dönemlere ilişkin finansal tablolar üzerinde herhangi bir etkisi bulunmayacağına karar verilmiştir.

EKGYO… Şirket projelerinden ” İstanbul Çekmeköy 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi ” nin Yer Teslimi, Yüklenici AYDUR İNŞ. TAAH. TİC. VE SAN. TUR. TAŞ. HİZ. LTD. ŞTİ. & CEVAHİR YAPI SAN. TUR. VE TİC. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI na 29.04.2022 Cuma günü yapılmıştır.

KNFRT… Şirketin 100% iştiraki Konfrut AG Tarım A.Ş. 2021′ de organik ve iyi tarım uygulamaları ile yetiştirilmiş sözleşmeli hammadde tedariğindeki büyümesini yeni üretim sezonunda çilek, elma, nar ve vişne projeleri ile devam ettirmektedir. 2022 yılı üretim sezonu için, Zirai Hammadde Üretim ve Tedariki İş Birimi altında 264 çiftçi ile 100 milyon TL tutarında sözleşmeli üretim anlaşması yapılmıştır. Konfrut AG Tarım A.Ş., yeni nesil endüstriyel tarım unsurları ile sözleşmeli tarım kapsamında sağladığı finansal desteklere ek olarak beklenen ürün kalitesine ve verimliliğe ulaşabilmeleri adına, sahadaki uzman kadrosu ile sezon boyunca çiftçilere teknik ve lojistik destek vermeye devam edecektir. Yeni projelerin eklenmesi ile Konfrut AG Tarım A.Ş.’ nin 2022 yılı içerisindeki taze meyve ve zirai hammadde satış kanallarıyla yapılacak olan organik ve iyi tarım satışlarının 20 bin tona ulaşması beklenmektedir.

BERA… ‘’Türkiye’de gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterliliğe sahip olan, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından gümrük işlemlerinde bir takım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan uluslararası nitelikte “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası” verilmektedir. T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından iştiraklerimizden Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne 21.05.2014 tarih ve 29006 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliği kapsamında, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası düzenlenmiştir.’’

ARDYZ… Şirketimiz, dünyada 70’den fazla ülkede faaliyet gösteren, üst düzey güvenlik sistemleri alanında 35 yıla yaklaşan deneyime sahip Alman devi Dallmeier Electronic GmbH & Co.KG firması ile tek yetkili iş ortaklığı sözleşmesini 09.05.2022 tarihinde imzalamıştır. İşbu sözleşme ile tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti isim haklarını kapsayan, satış, satış sonrası kurulum ve bakım destek hizmetleri faaliyetleri yürütülecektir. Dallmeier, dünyada ilk dijital görüntü işleme cihazını üreten, teknolojisinde yapay zekâ (AI), akıllı video ve resim analiz kabiliyetlerini barındıran, bünyesinde kendi patentli teknolojilerini geliştiren, özellikle sınır güvenliği, havalimanı, liman ve yüksek güvenlik gereksinimi bulunan tesisler için çözümler üreten dünyanın lider firmaları arasında yer almaktadır. Yapılan bu sözleşme ile, Yönetim Kurulumuz tarafından 09.05.2022 tarih ve 2022/16 nolu karar neticesinde ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş. nin altında %100 bağlı ortaklık olarak “Dallmeier Turkey Elektronik A.Ş.” firmasının kurulmasına karar verilmiştir. Tescil işlemlerine müteakip işbu sözleşmeye ait tüm faaliyetler bu şirket üzerinden yürütülecektir.

SMRTG… Smart Holding A.Ş. ile Shanghai Electric Power Co., Ltd (SEP) arasında Bulgaristan’da 30MW AC Fotovoltaik Enerji Santrali projesi ortak yatırımına istinaden “Mutabakat Zaptı” imzalanmıştır. Söz konusu bu mutabakat zaptında yer aldığı üzere bahsi geçen 30MW AC Fotovoltaik Enerji Santrali yapımında Smart Güneş Teknolojileri AR-GE Üretim San. ve Tic. A.Ş. Mühendislik, Tedarik ve İnşaat (EPC) müteahhidi olarak yer alacaktır.

RALYH… Şirket Bağlı Ortaklıklarından RAL YAPI MÜHENDİSLİK A.Ş., T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü AB FRIT II Fonu Bünyesinde KfW Yürütücülüğünde Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Gençlik ve Spor Altyapısı ve Aktiviteleriyle Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mardin Şanlıurfa, Batman İllerinde Toplam 12 Tesis ‘’1. Paket Spor Tesisleri (Futbol Sahası ve Tenis Kortu) Yapım İşi ” ihalesine 09.05.2022 tarihinde katılmıştır. 164.900.000,00TL teklif sunarak katılımcılar arasında 5. en düşük teklifi vermiştir. Teklifller değerlendirme aşamasındadır.

FORMT… ‘’Yönetim Kurulu Kararı ile, üretimine başladığımız Bahçe Mobilyası ürünlerinin tanıtımı, müşteri talebinin ve nabzının ölçülmesi yoluyla ürünlerin gelişiminin ve ar-ge birimimize referans sağlamak amacıyla pilot olarak İstanbul Deparko Sanayi Sitesi’nde, İstanbul Bağcılar’da, Samsun ve Antalya’da olmak üzere şirketimiz 4 adet showroom açmıştır.

HTTBT…Şirket ile Nepal’ın ulusal havayolu şirketi Nepal Havayolları ile imzalanan anlaşma çerçevesinde, Nepal Havayolları 6 Mayıs itibariyle beş yıl boyunca Şirketimiz yolcu hizmet sistem ve gelir muhasebesi çözümlerini kullanacak olup, Şirket Crane çözümlerinin Asya kıtasında yeni bir ülkeye hizmet ihracatı ile kullanım ağımız genişlemiştir.

RYGYO… Şirket portföyünde yer alan Erzurum İli Palandöken İlçesindeki mülkiyetimizde Şehir-Kayak Oteli (Yüksek Yıldızlı) işletilmesi için Holiday Inn şirketi ile 10 yılı kesin 10 yılı da opsiyonel olarak toplam 20 yıl süre ile sözleşme imzalanmıştır.

PNLSN… ‘’Bilindiği üzere, Şirketimiz, Kazakistan Almaty Sanayi Bölgesinde alt yapısı hazır 36 dönüm arazi üzerine taş yünü ve poliüretan dolgulu sandviç panel üretimi amacıyla kurulan Almatı Sandviç Panel LLP (ASP)’ye, sermaye taahhüdü henüz ödenmemiş olmakla birlikte, %50 sermaye payı ile ortaktır. ASP’nin kuracağı fabrikaya ilişkin fizibilite çalışmaları halen devam etmekte olup, bu aşamada ASP’ye Kazakistan Varlık Fonunun (Samruk Kazyna Invest) ortak olması gündeme gelmiştir. Ancak, Kazakistan Varlık Fonunun tabi olduğu düzenlemeler nedeniyle ASP’nin mevcut ortakları olarak sahip olduğumuz payların ayrı bir şirket çatısı altında toplanması gereği doğmuştur. Bu itibarla, Kazakistan’da diğer ortağımız ile %50/%50 ortaklıkla yeni şirket kuruluş işlemlerine başlanmış olup yeni şirket ünvanı Panelsan KZ LLP olacaktır. Panelsan KZ LLP kuruluş işlemlerini takiben ASP’deki sermaye payımızın bu şirkete devredilmesi planlanmaktadır.’’

MGROS… Migros, 2022 yılı konsolide satış büyümesi hedefini %40-45’ten %55-60’a revize etti. Maliyet baskılarına rağmen, Şirket %8-8.5 olan 2022 yılı konsolide FAVÖK marjı hedefini korumuştur. Yeni mağaza açılış hedefi 200+ mağazadan 250+ mağazaya yükseltilirken, yatırım harcamaları beklentisi ~ 1,2 milyar TL’den ~ 1,5 milyar TL’ye artırılmıştır. Migros, 2022 yılında 8.100 yeni istihdam hedeflemektedir.”

BIZIM.. 2022 yılına yönelik satış büyümesi (sigara ve şeker hariç) beklentisini 50% (+/-5%p)’den 65%(+/-5%p) olarak revize edilmesine karar vermiştir.”

SOKM…2022 Yılına İlişkin Beklentiler; Konsolide satış büyüme hedefi (2021’e göre): 65% (+/- 5%) , FAVÖK Marjı (TFRS 16 dahil) : 9,0% (+/- 0,5%), Yatırım Harcamaları: ~1,6 milyar TL(+/-100 milyon TL) “

BIMAS…Şirket’in 2022 yılına ait beklentileri : Satış Artışı %75 (± 5) (Önceki beklenti %55 ± 5), FVAÖK Marjı* %8,5 (± 0,5) (Değişiklik yok), Yatırım Harcamasının Satışlara Oranı %3,2 (Değişiklik yok)

TVB, VAKBN… ‘’VakıfBank, 16 ülkeden 37 bankanın katılımıyla toplam 1 milyar ABD Doları karşılığı 199,5 milyon ABD Doları ve 738,7 milyon Avro olmak üzere iki dilimden oluşan sendikasyon kredisi sağlamıştır. Bankanın sürdürülebilir sendikasyon kredisi olan işlemin yenileme oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşmiştir. 367 gün vadeli kredinin toplam maliyeti ABD Doları kısmı için SOFR +% 2,75 ve Euro kısmı için Euribor + %2,10 olarak gerçekleşmiştir.’’

GESAN… Şirket, HAKAN GIDA DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.’nin Mersin Toroslar İlçesinde bulunan tesislerine, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’nin 5.1.c maddesi kapsamında Çatı Öztüketim Güneş Enerjisi Santrali yapılması hususunda HAKAN GIDA DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. ile anlaşmaya varmıştır. Anlaşma bedeli vergiler hariç 1.043.187,21 USD’dir. (Birmilyonkırküçbinyüzseksenyedibin Amerikan Doları, Yirmibir Cent) (Güncel baz USD/TL kuru ile 15.684.320,-TL)

PAMEL…Şirketin sahip olduğu Tortum HES’in mevcut üretim kapasitesinin artırılması amacıyla 2021 yılının mart ayı içerisinde yapımına başlanan yeni su hattı (Şenyurt Hattı) projesi %85 oranında bitirilmiş olup, geri kalan kısmının da bu yılın ilk yarısında tamamlanarak üretime alınması planlanmaktadır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -