Gündem

Yarhisar yeniden ziyarete açılıyor

KOCAELİ (İGFA) – Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, bir süredir devam eden bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması ile yeniden ziyarete açılıyor. Bakıma alınan gemi, Gölcük Belediyesi ekiplerince yenilendi.

İç ve dış bakımdan geçirilen gemi, tamamlanan çalışmaların ardından 24 Ekim Salı günü 09.00’da ziyaretçileri ile buluşacak.

KARAYA İLK YERLEŞTİRİLEN SAVAŞ GEMİSİ MÜZESİ

Türk Donanması’nda 40 yıl “Keşif-Karakol Gemisi” olarak görev yapmasının ardından 2005 yılında hizmet dışı kalan T.C.G.Yarhisar, 27 Ekim 2006 tarihinden itibaren Kavaklı Sahili’nde müze gemi olarak hizmet veriyor. Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Donanma Komutanlığının ortak çalışmalarıyla; TCG Yarhisar, 2006 yılında, bir müze gemisi olarak hizmet vermeye başlayarak, Türkiye’nin ilk karaya yerleştirilmiş su üstü savaş gemisi müzesi unvanını aldı.

GAZİ GEMİ İLK BİR AY ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLECEK

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekat’ının Ege safhasına da katılmış gazi gemi olan Yarhisar, müze olarak sürdürdüğü ikinci görevinin 17. yılında ziyaretçi sayısı rekorlarını yeniden kırmayı hedefliyor.

Yenilenen gemi müze, ilk bir ay ziyaretçilerini ücretsiz ağırlayacak.

Ücretsiz ziyaret dönemimin sonrasında yetişkinler 5 TL, öğrenciler ise 3 TL giriş ücreti ile gemiyi gezebilecekler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -