Gündem

Kayseri protokolünden Adıyaman çıkarması

ADIYAMAN (İGFA) – Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından diğer illerde olduğu gibi Adıyaman’ı da hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kayseri heyeti, Adıyaman merkez Mara Mahallesi’ne 250 konutun yapımı için temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreni öncesi Bakan Özhaseki ve Kayseri protokolü ile birlikte Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol’u ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, “Sayın Bakanımızla beraber Kayseri heyeti olarak Adıyaman Valisi Sayın Dr. Osman Varol’u ziyaret ederek Kayserili hayırseverlerimizin katkılarıyla Adıyaman’a yapılacak 250 konut ve toplamda 4 bin 559 konut ile 451 iş yeri için yapılan istişare toplantılarına katıldık” dedi.

Büyükkılıç, hayırseverler şehri Kayseri olarak Adıyaman’ın her daim yanında olduklarını belirterek, depremin ilk günlerinden bu zamana kadar bölgeye destek verdiklerini ifade etti.

“BU AFETİN YARALARINI SARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Adıyaman Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması için meclisten karar çıktığını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Adıyaman’da basınımızı da unutmadık. Kayseri Büyükşehir Belediyemizin AFAD iş birliğinde, deprem bölgesi Adıyaman’da yerel basın mensuplarının görevlerini yapmaya devam edebilmeleri için kısa sürede konteyner basın sitesi kurduk. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Hemen Kayserispor’umuzun yanı sıra hayırseverlerimiz, iş insanlarımız ve protokolümüz ile 250 konut yaptırmak için buradayız. Allah utandırmasın. Bu afetin yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Bizler üzerimize düşeni yaparak birliğimize, beraberliğimize, vatanımıza, bayrağımıza, inancımıza ve siz değerli canlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -