Gündem

Başkan Yüce’den Sakarya için 4 yeni proje müjdesi

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Ekrem Yüce’nin başkanlık ettiği toplantıya meclis üyeleri, komisyon üyeleri, ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir bürokratları katıldı. Toplantıda söz alan Yüce 4 yıllık hizmet sürecini değerlendirirken, “Gururla söylüyoruz ki altyapıda, üstyapıda, kültürde ve sanatta ve sosyal alanda; Büyükşehir her yerde. 2023 yılı da bizim için proje yılı olacak” ifadelerini kullandı.

4 GÜZEL HABER PAYLAŞTI

Yüce, toplantıda ayrıca İl Ormanı Bungalov, Maden Deresi Ekoturizm, Dekoratif Dikey Bahçe ve Göl Mahallesi Tesisi projelerini açıkladı.

Maden Deresi doğal harikasının kapılarını şelale ve dere içinden geçen yürüyüş yolu, çelik yollar, çeşmeler, dinlenme alanları, tüneller ve seyir alanlarıyla dünyaya açacaklarını ifade eden Başkan Yüce, ayrıca Tek Yokuşu’na şehre gelen misafilere karşılama mahiyetinde bir dikey bahçe projesi inşa edeceklerini söyledi. Ayrıca sil baştan yenilenen İl Ormanı’na doğal konseptli 10 bungalov yapmak için işleme başladıklarını müjdeleyen Yüce, Sapanca Göl Mahallesi’nde ise kamelya, oyun grupları, seyir tribünü, spor alanları ve tesisleri kapsayan bir projeyi başlattıkları bilgisini paylaştı.

MADEN DERESİ CENNETİ AÇILIYOR

Maden Deresi projesinin detaylarına değinen Yüce, “Maden Deresi ve Şelalesi, biliyorsunuz ki turizm açısından potansiyeli çok yüksektir. Maden Deresi Ekoturizm Alanı ve Doğa Yürüyüş Parkuru projesini 24 Ocak’ta ihaleye çıkardık ve bir firmamızla imzalarımızı attık. Bin 812 metre yürüyüş yolu, 30 metresi mineral küptaş, kalan 1512 metresi ise çelik konstrüksiyon üzeri ahşap kaplama olarak imal edilecektir. 3 adet çeşme, 8 adet dinlenme alanı, 2 adet tünel, 4 adet tünel içi seyir alanı olacaktır. Bu sene içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

10 BUNGALOV YAPILIYOR

İl Ormanı’nda 10 yeni bungalovun inşasına başladıklarını belirten Yüce, “Hem Sakarya’mızdan hem de çevre illerden pek çok ziyaretçiyi ağırladığımız, gözde alanımız İl Ormanında yeni projemiz var. Bin 30 dekarlık alandaki ormanımıza bungalovlar yapmak için 5 Ocak’ta imza attık. 10 Ocak tarihinde yer teslimi yapılan bungalovların bitişiğinde 42 metrekare kapalı alanı, 10 metrekare verandası olan 52 metrekareden oluşan 10 adet ahşap bungalov inşa ediyoruz. Bu yıl içinde inşallah hizmete açacağız” dedi.

Yüce, şehrin girişine yapacakları rengârenk dikey bahçe projesi hakkında ise, “Sakarya’mızın en önemli giriş kapılarından birisi olan ve her gün binlerce aracın geçtiği Adapazarı Dörtyol kavşağı üzerinde peyzaj alanlarını üçüncü bir boyuta taşımak ve şehrimize değer katmak için kolları sıvadık. 13 Ocak’ta ihaleye çıktık, yer teslimi yaptık. Canlı doku sulaması tamamen otomatik sistemler olacak, dekoratif aydınlatmayla gece görüntüsü zenginleştirilecek. Şehre giriş yapanları Dikey Bahçe ile karşılayıp ‘Sakarya Bir Başka’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sapanca’daki tesisin detaylarına ilişkin konuşan Başkan Yüce, “Sapanca Göl Mahallesi’nde bir peyzaj düzenlemesi yapıyoruz. 3 bin 523 metrekare alanda 139 metrekare sosyal tesis, 420 metrekare basket sahası, 3 kamelya, 2 oyun grubu, 100 kişilik seyir tribünü, 2 bin 400 metre kauçuk spor yolu, 253 metrekare parke taşlı yürüme yolu, bin 853 metrekare ise yeşil alan inşa edilecek. En kısa sürede tamamlayacağız. Gerçekleştirdiğimiz projeler, hizmet anlayışımızın, gelecek ufkumuzun en güzel göstergesidir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Betkom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -